Een Opstartbare Windows USB-flashdrive Maken

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare Windows USB-flashdrive Maken
Een Opstartbare Windows USB-flashdrive Maken

Video: Een Opstartbare Windows USB-flashdrive Maken

Video: Een Opstartbare Windows USB-flashdrive Maken
Video: Opstartbare installatie USB stick maken van Windows 10 2024, April
Anonim

Het BIOS in elke moderne computer kan opstarten vanaf USB-drives ondersteunen. Hierdoor kunt u het besturingssysteem installeren met een gewone USB-stick. Soms is de optie om een opstartbare Windows USB-flashdrive te maken de enige, omdat ze op moderne computers steeds vaker stoppen met het installeren van schijfstations.

Een opstartbare Windows USB-stick maken
Een opstartbare Windows USB-stick maken

Onderdelen die nodig zijn om een flashstation te maken

  • U hebt de originele schijfkopie in Windows ISO-formaat nodig. Zelfgemaakte assemblages mogen niet worden gebruikt.
  • Flash drive, van 4 tot 8 gigabyte. De grootte hangt af van de versie van Windows die u installeert - hoe nieuwer de versie, hoe meer ruimte u nodig heeft.
  • Een applicatie die een opstartbare kan maken vanaf een gewone USB-stick. Dit kan bijvoorbeeld Windows 7 USB DVD Download Tool, Rufus, UltraISO, WinSetupFromUSB, etc. zijn.
  • Een computer waarop Windows al is geïnstalleerd. Hierop wordt de installatie-flashdrive gemaakt.

Opstartbare USB-stick met behulp van "Windows 7 USB DVD Download Tool"

Ga naar "Deze computer" en zoek het pictogram van de flashdrive in de lijst. Klik er met de rechtermuisknop op om het contextmenu te openen en klik op "Formatteren".

Vervolgens moet u de Windows 7 USB DVD Download Tool vinden en installeren. Iedereen kan het vinden en gratis downloaden op de Microsoft-website. De eenvoudigste manier om het te vinden, is door een willekeurige zoekmachine te gebruiken door de naam in een tekenreeks te typen.

Nadat u het geïnstalleerde programma hebt uitgevoerd, ziet u een klein venster. Verdere creatie is verdeeld in 4 fasen. Eerst moet u op de knop "Bladeren" klikken en de Windows-afbeelding selecteren en op "Volgende" klikken. Selecteer vervolgens het item "USB-apparaat", selecteer het pad naar de recent geformatteerde flashdrive en klik op "Begin met kopiëren". Daarna voert het programma zelfstandig de nodige acties uit en is de opstartbare USB-stick klaar!

Opstartbare USB-stick met "Rufus"

De nieuwste versie is te vinden op de officiële website van het programma en de website is gemakkelijk te vinden door de naam van het programma in de zoekbalk te typen. Dit programma wordt gebruikt zonder installatie.

Nadat u het hebt gedownload en uitgevoerd, zoekt u het item "Apparaat" in het toepassingsvenster en geeft u daar de letter van de flashdrive op. Zoek vervolgens naar "Partitieschema en type systeeminterface" en selecteer "MBR voor BIOS of UEFI-computers" als het een pc met een normaal BIOS is. Selecteer anders "GPT voor UEFI-computers". Voor een normaal BIOS-bestandssysteem (standaardsituatie) kiest u NTFS, de standaardclustergrootte.

Selecteer vervolgens de afbeelding van de distributiekit door op het dvd-rom-pictogram te klikken. Geef in het geopende venster het pad ernaartoe en klik op "Openen". Na een tijdje is het opstartbare Windows USB-flashstation klaar.

Aanbevolen: