Een Opstartbare Linux-flashdrive Maken

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare Linux-flashdrive Maken
Een Opstartbare Linux-flashdrive Maken

Video: Een Opstartbare Linux-flashdrive Maken

Video: Een Opstartbare Linux-flashdrive Maken
Video: How to Make Ubuntu 20.04 Bootable USB Drive 2024, April
Anonim

U kunt een USB-flashstation niet alleen gebruiken om informatie tussen computers over te dragen, maar ook om een besturingssysteem te installeren. Het maken van een opstartbare Linux-flashdrive is niet moeilijk, en in dit artikel zal ik je door de stappen leiden om er een te maken voor bijna elke distributie.

Een opstartbare Linux-flashdrive maken
Een opstartbare Linux-flashdrive maken

Noodzakelijk

  • -usb-flash met een volume van minimaal 2 GB;
  • -computer met Windows- of Linux-besturingssysteem;
  • -iso afbeelding van de vereiste Linux-distributie.

instructies:

Stap 1

De eerste stap is het voorbereiden van een USB-flashstation om de installatiekopie van de Linux-distributie erop te installeren. Om dit te doen, moet u de USB Disk Storage Format Tool downloaden. Je kunt het gemakkelijk vinden op internet. Met dit hulpprogramma moet u de USB-flashdrive formatteren naar het FAT-bestandssysteem (let op niet FAT32, maar FAT) voor een betere compatibiliteit. Hetzelfde kan in Linux worden gedaan met behulp van ingebouwde tools. Op Ubuntu is dit schijven of gparted (moet apart worden geïnstalleerd).

Hulpprogramma voor USB-formaat
Hulpprogramma voor USB-formaat

Stap 2

Download en installeer het Unetbootin-programma. Linux-distributies, zoals Ubuntu en zijn derivaten, hebben dit hulpprogramma al in de repositories, dus installeer het gewoon via uw pakketbeheerder (Application Center, Synaptic, enz.). Voor Windows kan het programma worden gedownload van de officiële website

Unetbootin in het Ubuntu Application Center
Unetbootin in het Ubuntu Application Center

Stap 3

Steek de flashdrive in de usb-poort. Voer het Unetbootin-programma uit vanuit het menu. Houd er rekening mee dat het programma beheerdersrechten nodig heeft. Als je de iso-image van de Linux-distributie nog niet hebt gedownload, kun je dit rechtstreeks in het programma Unetbootin doen. Selecteer bovenaan het venster een distributie en vervolgens een versie. Selecteer vervolgens onderaan het venster de usb-drive en geef aan op welke media je wilt installeren. Ik raad aan om tijdens de installatieprocedure alle onnodige flashdrives uit te schakelen om belangrijke gegevens niet te vernietigen. Druk op de knop "OK", waarna de afbeelding begint te downloaden en de daaropvolgende installatie op de flashdrive. De procedure kan lang duren als u een trage internetverbinding heeft.

xubuntu installeren op een flashstation
xubuntu installeren op een flashstation

Stap 4

Als het Unetbootin-menu niet de distributiekit bevat die je nodig hebt, of je hebt de afbeelding al zelf gedownload, selecteer dan de optie "Schijfkopie" onderaan het venster. Zoek vervolgens, door op de knop met drie stippen te klikken, de afbeelding van de distributie. Specificeer de USB-stick zoals in de vorige stap en klik op de knop "OK". Het uitpakken van de afbeelding naar een USB-stick begint onmiddellijk. U kunt dus bijna elke afbeelding op een USB-flashstation installeren. Bijvoorbeeld Live CD Drweb of Hirens Boot CD.

Een afbeelding op flash installeren
Een afbeelding op flash installeren

Stap 5

Wanneer de procedure voor het installeren van een afbeelding op een USB-flashstation is voltooid, kunt u er vanaf opstarten en Linux op een pc installeren of een diagnose stellen met behulp van Live CD-distributies.

Aanbevolen: