Een Opstartbare USB-flashdrive Maken In Het Ultraiso-programma

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare USB-flashdrive Maken In Het Ultraiso-programma
Een Opstartbare USB-flashdrive Maken In Het Ultraiso-programma

Video: Een Opstartbare USB-flashdrive Maken In Het Ultraiso-programma

Video: Een Opstartbare USB-flashdrive Maken In Het Ultraiso-programma
Video: How To Use UltraISO Software To Create Windows 10 Bootable USB Flash Drive 2024, April
Anonim

Weg zijn de cd-drives. Nu al kunnen we constateren dat deze apparaten gewoonweg niet op nieuwe pc's en laptops worden geïnstalleerd. Waarom heb je omvangrijke schijven nodig als het logischer is om een extra harde schijf te installeren. Het neemt minder ruimte in beslag, maar voegt permanent geheugen toe aan de computer. Maar als u het systeem moet installeren, moet u een manier vinden: gebruik een externe schijf of een flashstation. De tweede optie heeft de voorkeur, omdat de gegevensuitwisselingssnelheid hoger is (de installatie zal sneller zijn). Maar hoe de systeemkopie correct naar een USB-flashstation te schrijven?

Opstartbare USB-stick voor installatie
Opstartbare USB-stick voor installatie

Meestal gebruiken gebruikers het UltraISO-programma om een opstartbare USB-flashdrive te maken. Met elk programma voor het werken met afbeeldingen kunt u echter naar een USB-flashstation schrijven. Als je een snelle computer hebt, duurt de hele procedure voor het maken van een opstartbare schijf letterlijk een paar minuten. Maar eerst moet je de software downloaden van de officiële website en installeren.

Hoe maak je een opstartbare USB-stick in UltraISO?

Open het programma als beheerder en maak uzelf vertrouwd met de interface en voer vervolgens de volgende handelingen uit:

  1. Open de installatiekopie van het besturingssysteem die u naar de flashdrive wilt schrijven. Om dit te doen, drukt u op de sneltoetsen Ctrl + O of "Bestand" - "Openen".
  2. Geef de map op waarin de afbeelding zich bevindt. Selecteer het en dubbelklik erop met de linkermuisknop (of druk op de knop "Openen").

    Ultra iso flash drive opstartschijf
    Ultra iso flash drive opstartschijf
  3. Nu kunt u de opnameprocedure starten. Klik hiervoor op "Boot" - "Burn hard disk image".
  4. In de vervolgkeuzelijst moet u nu het station selecteren waarnaar u de afbeelding wilt schrijven. Wijzig de opnamemethode (USB-HDD +) niet. Nu kunt u op de knop "Branden" klikken. Houd er rekening mee dat alle gegevens op de flashdrive worden vernietigd. Daarom, als er gegevens op staan, moeten deze worden opgeslagen. Het programma zal u hier echter voor waarschuwen - lees de tekst in de pop-upvensters zorgvuldig als u ultraiso voor de eerste keer gebruikt.

    Een systeemkopie naar een USB-flashstation schrijven
    Een systeemkopie naar een USB-flashstation schrijven
  5. De opname duurt van enkele minuten tot een uur of langer. Het hangt allemaal af van het vermogen van de laptop of computer, evenals de opnamesnelheid.
  6. Zodra de opname afgelopen is, zal het programma u hiervan op de hoogte stellen.

Zoals u kunt zien, is het niet moeilijk om een bestaande afbeelding naar een USB-flashstation te schrijven. Met hetzelfde programma kunt u een dvd-schijf kopiëren.

Wat als er geen image is, maar wel een schijf met een gelicentieerd systeem?

In dit geval kunt u de afbeelding naar een USB-flashstation schrijven, maar u hebt een optisch schijfstation nodig. Installeer de media met het opgenomen systeem erin en open vervolgens het UltraISO-programma. Het algoritme is hetzelfde als in de vorige handleiding, maar in punt 2 is er één wijziging: klik op "Bestand" - "Open DVD". De rest van de items zijn ongewijzigd. Het kopiëren van bestanden is afhankelijk van de leessnelheid van de schijf.

Wat als je alleen een map met bestanden hebt?

En de laatste optie voor het schrijven van een opstartbare flashdrive is als u bestanden kopieert van een gelicentieerde schijf. Voer hiervoor de volgende manipulaties uit:

  1. Start het programma, klik op "Bestand" - "Nieuw" - "Bootable DVD image".
  2. In het venster dat verschijnt, moet u het exacte pad naar de OS-distributiekit specificeren (zoek ernaar in de opstartmap - het bestand bootfix.bin).
  3. Selecteer in het onderste UltraISO-venster de map met de systeembestanden, verplaats ze omhoog. Als de indicator aan de rechterkant rood gekleurd blijkt te zijn, moet u erop klikken en item "4, 7" selecteren.
  4. Het schrijven naar een USB-flashstation gaat op dezelfde manier als in de eerste instructie.

Als het u plotseling niet lukte om een opstartbare USB-flashdrive in UltraISO te maken, herhaalt u de procedure opnieuw en leest u zorgvuldig alle aanwijzingen.

Aanbevolen: