Hoe Linux Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Linux Te Starten
Hoe Linux Te Starten

Video: Hoe Linux Te Starten

Video: Hoe Linux Te Starten
Video: Как скомпилировать и запустить программу C с помощью GCC в Ubuntu 18.04 LTS (Linux) / Ubuntu 20.04 LTS 2024, April
Anonim

Linux-software wordt steeds populairder. Het heeft de voorkeur van veel computergebruikers. Vergeleken met andere besturingssystemen is Linux krachtiger, wat veel gebruikers begint aan te trekken.

Hoe Linux te starten?
Hoe Linux te starten?

Noodzakelijk

Personal Computer, Linux-schijf

instructies:

Stap 1

Ga naar BIOS voordat u Linux installeert. Schakel daar opstarten vanaf cd-rom in. Dit kan in het gedeelte "Opstarten". Vink dan "CD-ROM Drive" aan. Gebruik de knoppen op het toetsenbord om in het BIOS te werken. Gebruik het gedeelte "Save & Exit Setup" om de instellingen op te slaan. Start vervolgens de Linux-schijf op.

Stap 2

Om Linux te gebruiken, moet u het op uw computer uitvoeren. Kies hiervoor de voor u meest geschikte verdeelset. Geef aan het begin van de installatie de taal op en selecteer de codering. Het is raadzaam om de cp1251-codering of KOI8-R in te stellen. U moet de vereiste pakketten selecteren om Linux te starten. Gebruik hiervoor het tabblad Aangepaste installatie. U ziet een hele lijst met pakketten die beschikbaar zijn voor installatie op uw computer. Kies alleen wat je echt nodig hebt. Maar je kunt alles installeren. Vervolgens moet je de harde schijf opsplitsen in partities die nodig zijn voor Linux. Hier kunt u ook zelf kiezen.

Stap 3

U kunt het bestandssysteem ext3 kiezen. Het is verdeeld in verschillende secties. Formatteer ze allemaal en klik aan het einde op "Volgende". Selecteer de bootloader. Nadat Linux volledig is geïnstalleerd, wordt de computer opnieuw opgestart. Wijzig de instellingen in de BIOS-instellingen opnieuw in de instellingen die eerder waren. Installeer boot vanaf de harde schijf. Sla uw wijzigingen op. Om in te loggen op het systeem, voert u het wachtwoord in dat u tijdens de installatie hebt bedacht. Klik vervolgens op "Inloggen". Het "bureaublad" wordt geopend. Sommige items zijn in het Engels. Er gaat een raam voor je open. Daarin schakelt u volledige ondersteuning voor de Russische taal in. Wanneer Linux verbinding maakt met internet, kunt u klikken op "Deze actie nu uitvoeren". Maar de eerste keer dat je hem aanzet, is het beter om voorlopig op "Sluiten" te drukken. Je kunt aan het werk. Wanneer u internet installeert, kunt u programma's downloaden en alle componenten in het Russisch vertalen.

Aanbevolen: