Hoe Een Nieuwe Laptop Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Nieuwe Laptop Te Starten
Hoe Een Nieuwe Laptop Te Starten

Video: Hoe Een Nieuwe Laptop Te Starten

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to set up a new laptop? | Detailed video | HINDI 2023, Januari-
Anonim

Vraag bij het kopen van een laptop aan de verkoper of deze laptop al eerder is gelanceerd. Als het niet is gestart, moet het eerste inschakelen van de laptop op een speciale manier worden gedaan.

Hoe een nieuwe laptop te starten
Hoe een nieuwe laptop te starten

instructies:

Stap 1

Controleer bij het kopen van een laptop bij de winkelier of het voorgeïnstalleerde besturingssysteem al dan niet bij de laptop wordt geleverd. Dit zal helpen bepalen hoe u uw nieuwe laptop moet opstarten. De algemene vuistregel voor het starten van een nieuwe laptop (ongeacht of het besturingssysteem is geïnstalleerd of niet) is dat de batterij in de laptop moet worden geplaatst en dat de laptop zelf op het lichtnet moet zijn aangesloten. De verbinding met het elektrische netwerk wordt zo uitgevoerd dat de laptop niet wordt uitgeschakeld tijdens de installatie van het besturingssysteem.

Stap 2

Als uw laptop wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerd besturingssysteem, sluit u deze aan en drukt u op de aan/uit-knop. Na het inschakelen van de stroom op een laptop die nog nooit is ingeschakeld, zou de installatie van het besturingssysteem moeten beginnen, waarvan de distributiekit zich op een speciale verborgen partitie van de harde schijf bevindt. Volg zorgvuldig alle fasen van de installatie van het besturingssysteem. Als u tijdens de installatie een activatiesleutel nodig heeft, kunt u deze lezen op de onderkant van de laptop. Schakel de stroom naar de laptop pas uit als het besturingssysteem definitief is geïnstalleerd.

Stap 3

Als de laptop is verkocht zonder besturingssysteem (of met een DOS- of Linux-besturingssysteem), moet u de eerste keer dat u hem aanzet het gewenste besturingssysteem installeren. Koop een distributiekit van het vereiste besturingssysteem op een optische schijf, sluit de laptop aan op het elektrische netwerk, zet hem aan, wacht tot DOS of Linux is geladen en plaats vervolgens de Windows-schijf (in plaats van de schijf kunt u een flashkaart als de laptop geen optisch station heeft). Start de computer opnieuw op en ga naar het BIOS, stel de opstartprioriteit van het besturingssysteem in vanaf een optisch station (of vanaf een flashkaart), sla de wijzigingen op. Installeer vervolgens Windows, koppel uw laptop los en gebruik hem zoals u wilt.

Populair per onderwerp