Hoe Windows Taakbeheer Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Taakbeheer Uit Te Schakelen
Hoe Windows Taakbeheer Uit Te Schakelen

Video: Hoe Windows Taakbeheer Uit Te Schakelen

Video: Hoe Windows Taakbeheer Uit Te Schakelen
Video: Windows 10 Programma's uitschakelen 2024, Maart
Anonim

Taakbeheer is een standaard Windows-programma voor het verkrijgen van informatie over lopende processen op een computer. Niet alle gebruikers kunnen het echter correct gebruiken. Om schade aan uw computer te voorkomen, kunt u Taakbeheer uitschakelen.

Hoe Windows Taakbeheer uit te schakelen
Hoe Windows Taakbeheer uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" in de linkerbenedenhoek van het scherm om het hoofdmenu van het besturingssysteem te openen. Zoek daarna het item "Uitvoeren" (u kunt dit ook doen door de naam in de zoekbalk te typen). Dit is vereist om het opdrachtregelprogramma uit te voeren om de bewerking uit te voeren om Taakbeheer uit te schakelen via de Windows GUI. Voer in de regel die voor u verschijnt de opdracht gpedit.msc in en klik vervolgens op de knop "OK". Deze actie helpt bij het openen van het dialoogvenster Groepsbeleid.

Stap 2

Klik op het item "Gebruikersconfiguratie" en selecteer de regel "Beheersjablonen" in het menu. Vouw hier het item "Systeem" uit, waarin u op de knop "Kenmerken van CtrlAltDel" klikt. Open vervolgens het item "Taakbeheer verwijderen" door te dubbelklikken op de linkermuisknop, vink het vakje "Ingeschakeld" aan dat zal verschijnen in het nieuwe dialoogvenster Eigenschappen voor verwijderen van Taakbeheer. Klik vervolgens op de knop "Toepassen" om de opdracht uit te voeren en bevestig deze door op "OK" te klikken. Sluit vervolgens het venster waarin u aan het werk was.

Stap 3

Open de menu's Start en Uitvoeren opnieuw om Taakbeheer volledig uit te schakelen met de Register-editor. Voer in het item "Openen" de opdracht regedit.exe in en bevestig de opdracht door op "OK" te klikken. Hiermee wordt het register geopend Hkey current userSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem, waarin u een nieuwe parameter DisableTaskMgr moet maken. Zet het cijfer "1" en sluit dit venster. Start vervolgens uw computer opnieuw op om de opgegeven wijzigingsinstellingen toe te passen.

Stap 4

Open het menu Uitvoeren en voer gpedit.msc in om de geselecteerde actie ongedaan te maken. Open vervolgens de gewenste menu-items en schakel de selectievakjes uit. Start daarna uw computer opnieuw op om de instellingen toe te passen.

Aanbevolen: