Hoe Taakbeheer Op Een Computer In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Taakbeheer Op Een Computer In Te Schakelen
Hoe Taakbeheer Op Een Computer In Te Schakelen

Video: Hoe Taakbeheer Op Een Computer In Te Schakelen

Video: Hoe Taakbeheer Op Een Computer In Te Schakelen
Video: Pc taakbeheer processor 2024, April
Anonim

Met de toepassing Taakbeheer kan de gebruiker programma's sluiten, hun uitvoering en computerprestaties bewaken en de prioriteit van lopende processen toewijzen. Het is erg handig om de "verzender" te kunnen gebruiken, vooral in gevallen waarin een programma niet reageert of een virus op de computer begint te werken.

Hoe Taakbeheer op een computer in te schakelen
Hoe Taakbeheer op een computer in te schakelen

instructies:

Stap 1

De eerste manier om Taakbeheer te starten is de gemakkelijkste. Druk op de toetsencombinatie Ctrl + Alt + Del en het toepassingsvenster verschijnt. Het heeft verschillende tabbladen: Toepassingen, Processen, Prestaties, Netwerk, Gebruikers. Op het tabblad "Toepassingen" kunt u altijd alle actieve programma's sluiten als het bijvoorbeeld niet reageert op verzoeken van gebruikers. Het tabblad "Processen" toont alle processen die momenteel op de computer worden uitgevoerd, ze kunnen ook worden uitgeschakeld: selecteer de regel met het proces, klik op de knoppen "Proces beëindigen" en "Ja".

Stap 2

U kunt Taakbeheer openen zonder het toetsenbord te gebruiken - klik met de rechtermuisknop op de taakbalk (een lange horizontale balk onderaan het scherm met de Start-knop en snelstartpictogrammen). In dit geval moet de cursor op een lege plek op het paneel staan. Het contextmenu van het paneel verschijnt, waar u het item "Taakbeheer" moet selecteren.

Stap 3

Wanneer een virus het computersysteem binnendringt, wordt het openen van "Taakbeheer" vaak een probleem. Veel kwaadaardige programma's kunnen de lancering ervan blokkeren, zodat de gebruiker het virus niet kan uitschakelen. In dit geval ziet u een bericht dat de "Taakbeheer" is uitgeschakeld door de beheerder. Gebruik allereerst een antivirusprogramma en verwijder de malware. Om de "Taakbeheer" opnieuw te starten, klikt u op de knop "Start" op de taakbalk en vervolgens op "Uitvoeren …". Voer in het vak de opdracht gpedit.msc in en klik op OK. Ga in het venster "Groepsbeleid" dat verschijnt naar het tabblad "Gebruikersconfiguratie" -> "Beheersjablonen" -> "Systeem" -> "Ctrl + Alt + Del-functies". Dubbelklik op de linkerknop op de regel "Taakbeheer verwijderen". Het venster "Eigenschappen voor verwijderen van Taakbeheer" verschijnt - selecteer "Uitgeschakeld" -> "Toepassen" -> OK. Sluit het venster "Groepsbeleid". Start uw computer opnieuw op of minimaliseer alle vensters. Klik met de rechtermuisknop op de vrije ruimte van het "Desktop" en selecteer "Vernieuwen". Nu zal de "Taakmanager" opnieuw starten en werken zoals gewoonlijk.

Aanbevolen: