Hoe De "Taakbeheer" In Windows Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De "Taakbeheer" In Windows Te Openen
Hoe De "Taakbeheer" In Windows Te Openen

Video: Hoe De "Taakbeheer" In Windows Te Openen

Video: Hoe De
Video: 8. Updates bij opstarten monitoren via instellen open venster taakbeheer 2024, April
Anonim

Het systeemhulpprogramma genaamd "Taakbeheer" in Windows bevat, afhankelijk van de gebruikte modus, maximaal zes tabbladen met verschillende informatie en een aantal bedieningselementen. De interface van het besturingssysteem biedt nogal wat manieren om dit hulpprogramma aan te roepen.

Hoe te openen in Windows
Hoe te openen in Windows

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Gebruik de sneltoets Ctrl + alt="Afbeelding" + Delete om Taakbeheer te starten. In versies van Windows XP en eerder verschijnt het toepassingsvenster onmiddellijk op het scherm nadat u op deze combinatie hebt gedrukt, en in recente releases is er nog een tussenmenu waarin u de regel "Start Taakbeheer" moet selecteren. Het tussenmenu kan vervallen door de combinatie Ctrl + Shift + Esc te gebruiken.

Stap 2

Een andere gemakkelijke manier is om het item in het contextmenu van de Windows-taakbalk te gebruiken. Open het door met de rechtermuisknop op de vrije ruimte op dit paneel te klikken en de regel "Start Taakbeheer" of gewoon "Taakbeheer" te selecteren (afhankelijk van de versie van het besturingssysteem).

Stap 3

Een andere manier is om het dialoogvenster voor het starten van het programma te gebruiken. Open het hoofdmenu van het besturingssysteem door op de knop "Start" te klikken en daarin de opdracht "Uitvoeren" te selecteren. In de nieuwste versies van het besturingssysteem met standaardinstellingen wordt het niet weergegeven in het menu, maar kan het nog steeds worden vervangen door op de toetscombinatie Win + R te drukken. In het enige veld van het formulier dat op deze manier wordt genoemd, typt u taskmgr en klikt u op de OK-knop.

Stap 4

In recente versies van Windows kunt u de ingebouwde zoekmachine gebruiken in plaats van het dialoogvenster voor het starten van het programma. Druk op de Win-knop op het toetsenbord en voer in het zoekveld van het hoofdmenu dezelfde naam in van het uitvoerbare bestand zonder de extensie - taskmgr. Er is slechts één rij in de tabel met zoekresultaten, dus druk gewoon op Enter om Taakbeheer te starten.

Stap 5

Deze zoekmachine kan op een andere manier worden gebruikt - druk op de Win-toets en typ "procent". De tweede regel in de lijst met resultaten is de link "Bekijk lopende processen in de taakbeheerder" - selecteer deze en het managervenster wordt geopend op het tabblad "Processen".

Stap 6

Als u om welke reden dan ook Taakbeheer moet openen vanuit de opdrachtregelinterface, gebruikt u de bovenstaande bestandsnaam taskmgr. U hoeft de extensie of het volledige pad niet in te voeren om dit hulpprogramma op te roepen.

Aanbevolen: