Hoe Taakbeheer Door De Beheerder Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Taakbeheer Door De Beheerder Uit Te Schakelen
Hoe Taakbeheer Door De Beheerder Uit Te Schakelen

Video: Hoe Taakbeheer Door De Beheerder Uit Te Schakelen

Video: Hoe Taakbeheer Door De Beheerder Uit Te Schakelen
Video: Windows 10 Programma's uitschakelen 2024, April
Anonim

Als u de "Taakbeheer" niet kunt starten nadat u op de felbegeerde combinatie Ctrl + alt="Image" + Del hebt gedrukt, is uw computer hoogstwaarschijnlijk bezocht door virussen. Hoe kan dit worden bepaald? Het is heel eenvoudig: wanneer u deze service probeert te bellen, verschijnt er een venster met een bericht over de onmogelijkheid om voor uw ogen te starten.

Hoe Taakbeheer door de beheerder uit te schakelen
Hoe Taakbeheer door de beheerder uit te schakelen

Noodzakelijk

Register-editor, systeemtool "Groepsbeleid"

instructies:

Stap 1

Als de "Taakbeheer" niet laadde na het invoeren van de volgende opdrachten, dan is er zeker een virus op uw computer:

- sneltoets Ctrl + alt="Afbeelding" + Del;

- sneltoets Ctrl + Shift + Esc;

- Startmenu - Uitvoeren - taskmgr;

- Klik met de rechtermuisknop op de "Taakbalk" - "Taakbeheer".

Dit is te wijten aan het feit dat elke gebruiker van een pc het virusbestand kan verwijderen als "Taakbeheer" werd gestart. Hier kun je verschillende dingen doen. De eenvoudigste optie is om een programma te downloaden dat volgens hetzelfde principe werkt als de dispatcher, waardoor het virusbestand uit de processen wordt verwijderd.

Stap 2

Maar de installatie van extra programma's laadt het register en de werking van het systeem als geheel, dus u kunt een beetje werken om de native dispatcher terug te geven. Klik hiervoor op het menu "Start" - "Uitvoeren" - voer de opdracht gpedit.msc in - klik op de knop "OK" - in het geopende dialoogvenster "Groepsbeleid".

Stap 3

Selecteer "Groepsbeleid" - "Lokaal computerbeleid" - "Gebruikersconfiguratie" - "Beheersjablonen" - "Systeem" - "Ctrl + Alt + Del-mogelijkheden".

Stap 4

Activeer door te dubbelklikken met de linkermuisknop de parameter "Taakbeheer verwijderen" - open het venster "Eigenschappen: Taakbeheer verwijderen" - zet de schakelaar op de waarde "Uitgeschakeld" - klik op "Toepassen" - "OK". Na de uitgevoerde bewerking moet u uw computer opnieuw opstarten.

Stap 5

Vervolgens moet u de register-editor starten, tenzij deze natuurlijk wordt geblokkeerd door hetzelfde virus. Als het vergrendeld is, moet je nog steeds software downloaden die werkt naar analogie met de standaardeditor (Reg Edit, Reg Organizer). En als de blokkering van de register-editor niet is gebeurd, doet u het volgende: klik op het menu "Start" - "Uitvoeren" - voer de opdracht regedit in - klik op "OK".

Stap 6

Zoek in het geopende programmavenster de volgende map: [HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / WindowsCurrentVersion / Policies / System]. Zoek naar de volgende REG_DWORD-sleutel DisableTaskMgr. Stel de nieuwe waarde in op deze toets "0". Het is ook mogelijk om deze sleutel volledig te verwijderen, maar niet de vertakking.

Aanbevolen: