Hoe Systeemherstel Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Systeemherstel Te Vinden
Hoe Systeemherstel Te Vinden

Video: Hoe Systeemherstel Te Vinden

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Systeemherstel - how to (Consumentenbond) 2023, Februari
Anonim

Na het installeren van nieuwe hardware of software kan uw computer instabiel worden. Om deze situatie te verhelpen, heeft Windows een ingebouwde optie om een ​​eerdere systeemstatus te herstellen.

Hoe systeemherstel te vinden
Hoe systeemherstel te vinden

instructies:

Stap 1

U hebt beheerdersrechten nodig om Systeemherstel uit te voeren. Selecteer in het menu Start Alle programma's, vervolgens Bureau-accessoires, Systeemwerkset en Systeemherstel. Controleer de vereiste actie: herstel het systeem of maak een herstelpunt. Klik op 'volgende' om door te gaan. Als u ervoor kiest om het systeem te herstellen, noteer dan de datum die het dichtst ligt bij het moment waarop het systeem defect begon te raken.

Stap 2

Open het startvenster van het programma door op Win + R te drukken of klik op het item "Uitvoeren" in het menu "Start". Voer de opdracht% SystemRoot% system32

estore

strui.exe. Het systeemherstelvenster wordt geopend. Deze code kan ook naar de adresbalk van een willekeurige map op uw computer worden geschreven.

Stap 3

Er is een andere manier om Systeemherstel te vinden via de opdrachtregel. Voer de opdracht msconfig in en ga naar het tabblad Extra. Zoek in de lijst met taken "Systeemherstel" en klik op "Uitvoeren".

Stap 4

Controleer in het menu Start de opdracht Help en ondersteuning. Typ "Systeemherstel" in het zoekvak. Zoek in de lijst "Selecteer een taak" het item dat u nodig hebt.

Stap 5

U kunt Systeemherstel starten door de juiste opstartoptie te selecteren. Nadat u de computer hebt aangezet, drukt u op F8 en markeert u in het menu dat verschijnt, met behulp van de bedieningstoetsen "Omhoog" en "Omlaag" "Laad de laatste goede configuratie". Selecteer de gewenste datum uit de door het systeem voorgestelde datum.

Stap 6

Hetzelfde resultaat kan worden bereikt door "Veilige modus" in het menu met opstartopties aan te vinken. Als het systeem u vraagt ​​om in deze modus te blijven werken, antwoordt u "Nee". U wordt gevraagd een systeemherstelpunt te selecteren.

Stap 7

Om herstelopties in te stellen, klikt u in het "Configuratiescherm" op het pictogram "Systeem" en gaat u in het eigenschappenvenster naar het tabblad "Systeemherstel". Het eigenschappenvenster kan op een andere manier worden opgeroepen. Klik met de rechtermuisknop op het computerpictogram en vink de optie "Eigenschappen" aan.

Populair per onderwerp