Hoe Systeemherstel Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Systeemherstel Te Openen
Hoe Systeemherstel Te Openen

Video: Hoe Systeemherstel Te Openen

Video: Hoe Systeemherstel Te Openen
Video: Systeemherstel - how to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Om terug te keren naar de staat van correcte werking van het besturingssysteem, wordt de toepassing "Systeemherstel" gebruikt. Soms is het onmogelijk om het te starten met de standaard Explorer-shell, maar via de opdrachtregel is het goed mogelijk.

Hoe systeemherstel te openen
Hoe systeemherstel te openen

Noodzakelijk

  • Software:
  • - Opdrachtregel;
  • - Regedit register-editor.

instructies:

Stap 1

Als het na enkele handelingen niet mogelijk is om het systeem in de gebruikelijke modus op te starten, is het raadzaam om extra opties te gebruiken. Druk op de F8-toets terwijl de computer opstart en selecteer "Veilige modus". Maar zelfs in deze modus werkt het systeem niet altijd naar behoren; om dit probleem op te lossen, moet u na het indrukken van de F8-toets de regel "Veilige modus met opdrachtregelondersteuning" selecteren.

Stap 2

Hier moet u de authenticatieprocedure doorlopen - specificeer de beheerder als gebruiker en voer het wachtwoord in, als dit zou zijn ingesteld bij het installeren van de distributie. Typ regedit en druk op Enter om door te gaan.

Stap 3

Open achtereenvolgens de volgende mappen: HKEY_LOCAL_MACHINE, Software, Microsoft, WindowsNT, CurrentVersion en Winlogon. Ga naar het rechterdeelvenster, open de shell-optie en vervang Explorer.exe door Progman.exe. Sluit het venster Register-editor en sla de instellingen op.

Stap 4

Vervolgens moet u de computer opnieuw opstarten, hiervoor voert u in de opdrachtregel de opdracht shutdown -r in en drukt u op de Enter-toets. Wanneer u uw systeem opstart, moet u de authenticatieprocedure opnieuw doorlopen, log in als beheerder.

Stap 5

De applicatie "Program Manager" verschijnt voor je. Klik op het bovenste menu "Bestand" en selecteer de opdracht "Uitvoeren". Voer in het lege veld de volgende regel in:% systemRoot% system32

estore

strui.exe. Druk op de Enter-toets om deze applicatie te starten.

Stap 6

Selecteer in het geopende venster de vereiste parameters voor herstel of gebruik de wizard voor aanbevolen instellingen. Nadat het systeemherstel is voltooid, moet u mogelijk opnieuw opstarten in de veilige modus en Progman wijzigen in Eplorer.

Stap 7

Het is vermeldenswaard dat Systeemherstel de eenmaal verloren wachtwoorden van veel programma's volledig kan herstellen, maar het zal niet werken om het verloren wachtwoord op deze manier van het account te herstellen.

Aanbevolen: