Hoe De Integriteit Van Windows Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Integriteit Van Windows Te Controleren
Hoe De Integriteit Van Windows Te Controleren

Video: Hoe De Integriteit Van Windows Te Controleren

Video: Hoe De Integriteit Van Windows Te Controleren
Video: File Checksum u0026 Integrity Check on Windows 10 - File Security [Hash SHA-1/256/384/512/MD5] 2024, April
Anonim

Het controleren van de integriteit van systeembestanden in het Microsoft Windows-besturingssysteem kan worden uitgevoerd met behulp van de speciale systeembestandscontrole Sfc.exe. Met bepaalde syntaxisopties voor de opdracht sfc kunt u ook beschadigde systeembestanden herstellen.

Hoe de integriteit van Windows te controleren
Hoe de integriteit van Windows te controleren

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Alle programma's" om de integriteitscontrole van de Windows-systeembestanden te starten.

Stap 2

Vouw de link "Standaard" uit en open het contextmenu van de tool "Opdrachtregel" door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 3

Selecteer Als administrator uitvoeren om te voldoen aan de beveiligingsvereisten van Microsoft en voer sfc / scannow in de opdrachtregel in om onmiddellijk alle beveiligde bestanden op het systeem te scannen en de beschadigde versies te vervangen door de originele. Druk op de softkey Enter om de uitvoering van de opdracht te bevestigen.

Stap 4

Gebruik de waarde sfc / scanonce om de scan uit te voeren na de volgende herstart van het besturingssysteem en druk op de Enter-toets om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 5

Selecteer sfc / scanboot om alle beveiligde bestanden op het systeem te controleren elke keer dat u uw computer opnieuw opstart en druk op Enter om uw keuze te bevestigen.

Stap 6

Voer de sfc / revert-waarde in het opdrachtregelveld in om het scannen van beveiligde bestanden bij het opstarten van het besturingssysteem te annuleren, d.w.z. herstel de standaard validatieparameters en druk op Enter om de opdracht te bevestigen.

Stap 7

Gebruik de waarde sfc / purgecache om de bestandscache onmiddellijk te wissen en de integriteit van de systeembestanden te controleren, en druk op Enter om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 8

Selecteer sfc / cachesize = x om de optie uit te voeren om de grootte van de bestandscache in x megabytes te beperken en klik op OK om uw keuze te bevestigen. De wijzigingen worden van kracht nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart en de opdracht sfc / purgecache hebt gebruikt.

Aanbevolen: