Hoe De Integriteit Van De Cache Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Integriteit Van De Cache Te Controleren
Hoe De Integriteit Van De Cache Te Controleren

Video: Hoe De Integriteit Van De Cache Te Controleren

Video: Hoe De Integriteit Van De Cache Te Controleren
Video: Hoe werkt de CPU deel 1 2024, April
Anonim

Cache-integriteitsproblemen kunnen om verschillende redenen ontstaan: virussen, onjuiste updates, het installeren van conflicterende software, enzovoort. Het probleem is opgelost met het Steam-programma, maar alleen als je gelicentieerde games gebruikt.

Hoe de integriteit van de cache te controleren
Hoe de integriteit van de cache te controleren

Noodzakelijk

  • - Stoomprogramma;
  • - Internetverbinding.

instructies:

Stap 1

Download en installeer de Steam-software op je computer als je dat nog niet hebt gedaan. U kunt dit doen op de officiële website van deze dienst. Voer vervolgens uw inloggegevens in de daarvoor bestemde formulieren in, zorg ervoor dat u de juiste toetsenbordindeling heeft en dat CapsLock of NumLock (voor onvolledige toetsenborden) niet is ingeschakeld.

Stap 2

Selecteer het spel in het lopende programma waarvan u de integriteit van de cache wilt controleren. Open de game-eigenschappen, ga naar het menu met de naam "Lokale bestanden", selecteer de actie "Controleer de integriteit van de cache" uit de lijst.

Stap 3

Als je een bericht ontvangt over het onvermogen om het spel te starten, controleer dan de integriteit van de cache zoals hierboven beschreven. Daarna zal het hoogstwaarschijnlijk beginnen met het downloaden van de ontbrekende bestanden van de server.

Stap 4

Als je bepaalde problemen hebt met het starten van het spel en het controleren van de integriteit van de cache niet helpt, verwijder dan een van de systeembestanden van het programma met de naam clientregistry.blob, die is opgeslagen in de Steam-map.

Stap 5

Controleer ook vooraf de attributen door er met de rechtermuisknop op te klikken. Schakel het selectievakje "Alleen lezen" uit en ga verder met het verwijderen. Houd er rekening mee dat de Steam-toepassing op uw computer moet worden afgesloten op het moment dat de wijzigingen worden aangebracht.

Stap 6

Zorg er bij de volgende lancering van Steam eerst voor dat je een actieve internetverbinding hebt, aangezien het programma automatisch de ontbrekende bestanden downloadt. Nadat je dit hebt gedaan, zal het probleem met het spel waarschijnlijk worden opgelost. Als het probleem zich opnieuw voordoet, moet u een volledige scan van uw computer uitvoeren op virussen en Trojaanse paarden. U kunt ook het systeem terugdraaien naar de vorige datum.

Aanbevolen: