Hoe De Applicatie Als Beheerder Uit Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Applicatie Als Beheerder Uit Te Voeren
Hoe De Applicatie Als Beheerder Uit Te Voeren

Video: Hoe De Applicatie Als Beheerder Uit Te Voeren

Video: Hoe De Applicatie Als Beheerder Uit Te Voeren
Video: Organisatie applicatie: Basisregels en veel voorkomende fouten 2024, April
Anonim

In de nieuwste versies van het Windows-besturingssysteem (Vista en Seven) is om het beveiligingsniveau te verhogen, een extra controle van gebruikersrechten geïntroduceerd bij het starten van sommige programma's. Als een dergelijke toepassing niet namens de beheerder wordt gestart, heeft deze bepaalde functionaliteitsbeperkingen. Om programma's zonder beperkingen uit te voeren, zijn de bijbehorende opties toegevoegd aan de grafische shell van Windows, waarmee u dit op verschillende manieren kunt doen.

Hoe de applicatie als beheerder uit te voeren
Hoe de applicatie als beheerder uit te voeren

instructies:

Stap 1

Log in als beheerder.

Stap 2

Als de snelkoppeling van de toepassing die u als beheerder wilt uitvoeren op het bureaublad staat, klik er dan met de rechtermuisknop op. Hetzelfde kan worden gedaan met de applicatieregel in het hoofdmenu op de Start-knop en met het pictogram in het Verkenner-venster. In het contextmenu staat in alle gevallen een commando "Als administrator uitvoeren", selecteer het.

Stap 3

Er is een andere manier - deze bestaat uit het instellen van de juiste instelling in de eigenschappen van de snelkoppeling waarmee de applicatie wordt gestart. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de gewenste toepassing op het bureaublad en selecteer de regel "Eigenschappen" in het contextmenu. Klik op het tabblad "Snelkoppeling" op de knop "Geavanceerd", vink het selectievakje "Als administrator uitvoeren" aan en klik op de knop OK. Deze instelling wordt alleen van kracht wanneer u het programma start met deze snelkoppeling. Dezelfde bewerking kan worden uitgevoerd met de startlijn van de toepassing, die in het hoofdmenu van het besturingssysteem is geplaatst.

Stap 4

De derde methode is vergelijkbaar met de vorige, met het verschil dat u na het openen van het eigenschappenvenster niet naar het tabblad "Snelkoppeling" moet gaan, maar naar het tabblad "Compatibiliteit" en in het gedeelte "Rechtenniveau" het vakje aanvinkt " Voer dit programma uit als beheerder".

Stap 5

Een andere methode omvat het starten van de gewenste applicatie met behulp van de sneltoetscombinatie die in het besturingssysteem is geïnstalleerd. Selecteer hiervoor eerst de snelkoppeling of andere link naar het gewenste programma. Klik bijvoorbeeld één keer met de muiscursor op de snelkoppeling op het bureaublad of in het Verkenner-venster, of typ de naam of de naam van het uitvoerbare bestand in het zoekveld in het hoofdmenu van het systeem en selecteer de regel met zoekresultaten, enz. Druk vervolgens op de toetscombinatie ctrl + shift + enter - deze is toegewezen aan de opdracht om het programma als beheerder uit te voeren.

Aanbevolen: