Een Registersleutel Openen

Inhoudsopgave:

Een Registersleutel Openen
Een Registersleutel Openen

Video: Een Registersleutel Openen

Video: Een Registersleutel Openen
Video: Terugkerende melding uitwerpen interne schijf met Windows 2024, April
Anonim

De sleutels van de meeste programma's worden geregistreerd in de register-editor van het besturingssysteem. U kunt dit hulpprogramma gebruiken om bepaalde sleutelgerelateerde taken uit te voeren.

Een registersleutel openen
Een registersleutel openen

instructies:

Stap 1

Open de Windows Register-editor met behulp van de Regedit-opdracht die is ingevoerd in het hulpprogramma Uitvoeren (soms Uitvoeren). Druk op de Enter-toets, waarna een groot editorvenster op uw scherm moet verschijnen. Het linkerdeel ervan is een boomstructuur van mappen met records, en het rechterdeel is de inhoud van het item dat in het linkervenster is geselecteerd. Zoek het item waarin u geïnteresseerd bent voor een bepaald programma in de mappenboom, open ze één voor één totdat u degene vindt die u nodig hebt.

Stap 2

Zoek het item met de sleutel van het programma waarin u bent geïnteresseerd en corrigeer vervolgens in de editor die aan de rechterkant wordt geopend, de waarde naar wens. Het wordt niet aanbevolen om deze stap uit te voeren om de proefperiode van het gebruik van het programma en andere acties met betrekking tot het gebruik van de gelicentieerde software opnieuw te gebruiken.

Stap 3

Houd er rekening mee dat het werken met de register-editor grote zorg en voorzichtigheid van u vereist, omdat het per ongeluk bewerken van de verkeerde invoer of het op een onjuiste manier corrigeren van het systeem het systeem kan beschadigen zonder de mogelijkheid van verder herstel. In dergelijke gevallen wordt aanbevolen om kopieën van systeembestanden te maken om ze te herstellen in geval van storing vanaf verwisselbare media (meestal worden diskettes gebruikt).

Stap 4

Nadat u het item hebt bewerkt met de sleutel van een bepaald programma waarin u bent geïnteresseerd, sluit u de editor en start u uw computer opnieuw op. Houd er rekening mee dat op het moment dat u wijzigingen in het programma aanbrengt, dit volledig moet worden voltooid, omdat de bestanden die bij het systeem betrokken zijn, niet kunnen worden bewerkt.

Stap 5

Voer het programma uit, waarvan u de sleutel hebt bewerkt in het register van het besturingssysteem, en maak vervolgens, als er geen verslechtering is opgetreden, een herstelpunt.

Aanbevolen: