Een Registersleutel Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Registersleutel Verwijderen
Een Registersleutel Verwijderen

Video: Een Registersleutel Verwijderen

Video: Een Registersleutel Verwijderen
Video: Terugkerende melding uitwerpen interne schijf met Windows 2024, Mei
Anonim

Het Windows-register is een plaats waar alle instellingen voor zowel het besturingssysteem zelf als de meeste geïnstalleerde programma's en toepassingen worden opgeslagen, en deze informatie wordt vaak bewaard, zelfs nadat de toepassing is verwijderd. Het aantal van dergelijke onnodige mappen, die in het register "takken" worden genoemd, groeit in de loop van de tijd en het wordt noodzakelijk om ze te verwijderen.

Een registersleutel verwijderen
Een registersleutel verwijderen

Noodzakelijk

  • Een computer met een Windows-besturingssysteem waarop uw account beheerdersrechten heeft;
  • initiële registratievaardigheden

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw account beheerdersrechten heeft in het besturingssysteem, wijzig indien nodig het account naar het account met dergelijke rechten. Als u dat niet doet, kunt u geen wijzigingen aanbrengen in het Windows-register.

Stap 2

Druk op de sneltoets Win + R. Voer in de opdrachtregel die daarna verscheen de opdracht regedit in en druk op "Enter".

Stap 3

In het geopende venster van het regedit-hulpprogramma worden bewerkingen met het register uitgevoerd. Om de applicatievertakking te vinden die u wilt verwijderen, drukt u op Ctrl + F en voert u de vertakkingsnaam in de zoekbalk in. Als het overeenkomt met een toepassing, zal de naam van de vertakking noodzakelijkerwijs de naam van de toepassing of de naam van de ontwikkelaar bevatten. Druk op Enter.

Stap 4

Plaats de cursor op de gevonden registersleutel. Druk op de rechtermuisknop en selecteer "Verwijderen" in de lijst die verschijnt. Het systeem zal een waarschuwing geven over de mogelijke gevolgen van de operatie, bevestig uw beslissing.

Stap 5

Als u niet zeker bent van de juistheid van uw acties, kunt u een reservekopie ervan opslaan als registerbestand voordat u de registersleutel verwijdert. Om dit te doen, plaatst u ook de cursor op de regel van de gewenste tak en drukt u op de rechtermuisknop, maar selecteert u in plaats van te verwijderen de optie "Exporteren" en geeft u het pad voor het opgeslagen bestand op. Daarna, om de verwijderde tak te herstellen, volstaat het om het back-upbestand uit te voeren en de gegevens ervan worden automatisch aan het register toegevoegd.

Aanbevolen: