Hoe De Aanmaaktijd Van Het Bestand Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Aanmaaktijd Van Het Bestand Te Wijzigen
Hoe De Aanmaaktijd Van Het Bestand Te Wijzigen

Video: Hoe De Aanmaaktijd Van Het Bestand Te Wijzigen

Video: Hoe De Aanmaaktijd Van Het Bestand Te Wijzigen
Video: Microsoft Teams machtigingen bestanden aanpassen 2024, April
Anonim

Elke map of elk bestand heeft kenmerken zoals de tijd en datum waarop het bestand is gemaakt, de datum waarop het is gewijzigd en het tijdstip waarop het voor het laatst is geopend. Het lijkt erop dat deze gegevens alleen kunnen worden gemaakt en opgeslagen door de besturingssysteemsoftware, maar deze kunnen worden gewijzigd met speciale programma's.

Hoe de aanmaaktijd van het bestand te wijzigen
Hoe de aanmaaktijd van het bestand te wijzigen

Noodzakelijk

  • Software:
  • - Kenmerkwisselaar;
  • - Kenmerk Magic Pro.

instructies:

Stap 1

Met Attribute Changer kunt u niet alleen de kenmerken van bestanden en mappen wijzigen, maar ook hun eigenschappen. Omdat u bent alleen geïnteresseerd in hoe u de aanmaaktijd van het bestand kunt wijzigen, laten we stilstaan bij de kenmerken. De programma-interface is heel eenvoudig en na installatie in het contextmenu van de verkenner ziet u de regel Wijzig attributen onder de opdracht "Openen". Om de attributen van verschillende bestanden te wijzigen, selecteert u ze gewoon met de Ctrl-toets ingedrukt en klikt u met de rechtermuisknop, waarbij u de bovenstaande regel selecteert.

Stap 2

Er zullen 6 tabbladen zijn in het geopende venster, u hoeft de inhoud van slechts twee te onderzoeken - mapkenmerken en bestandskenmerken. Op het ene tabblad kunt u de kenmerken van de geselecteerde mappen wijzigen en in het andere respectievelijk bestandskenmerken.

Stap 3

Elk tabblad heeft de opties Datum instellen op en Tijd instellen op. Om ze te activeren, volstaat het om een vinkje voor het item te plaatsen en de waarde in te stellen die bij u past. Nadat u op de knop Toepassen hebt geklikt, bekijkt u de eigenschappen van de gewijzigde mappen of bestanden. Als alles is gelukt, klikt u op de knop Sluiten in het programmavenster.

Stap 4

Attribute Changer is niet het enige programma van deze klasse; er is onder andere een klein hulpprogramma genaamd Attribute Magic Pro te onderscheiden. Het kan de kenmerken van bestanden en mappen wijzigen, inclusief de aanmaaktijd van het bestand, wat precies is wat u nodig hebt.

Stap 5

Na het installeren en starten van het programma, waarvan het hoofdvenster het bestandsbeheerpaneel is, moet u bestanden of mappen zoeken en selecteren (om attributen te wijzigen).

Stap 6

Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde items en selecteer Bewerken. Selecteer in de lijst die wordt weergegeven de optie Kenmerken wijzigen.

Stap 7

Selecteer Datums wijzigen en stel de gewenste tijd in waarop het bestand moet worden aangemaakt. Klik op de knop Wijzigen om alle wijzigingen toe te passen. Klik in het hoofdvenster van het programma op Wijzigingen toepassen om uiteindelijk uw ingevoerde gegevens op te slaan.

Aanbevolen: