Het Formaat Van Een Bestand Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Een Bestand Wijzigen
Het Formaat Van Een Bestand Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Bestand Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Bestand Wijzigen
Video: Formaat wijzigen in Word 2024, Mei
Anonim

Om de bezette ruimte op de computer te verminderen of om het verzenden of uploaden van een bestand gemakkelijker te maken, moeten we de bestandsgrootte tot redelijke limieten beperken. Dit moet ook vaak worden gedaan om binnen de beperkingen van het uploaden naar de site of naar bestandshostingservices te passen en om de site te optimaliseren, zodat deze een hoge downloadsnelheid heeft op computers met een lage internetverbinding.

Het formaat van een bestand wijzigen
Het formaat van een bestand wijzigen

Noodzakelijk

  • - computer
  • - een geldige internetverbinding.

instructies:

Stap 1

Om de grootte van de meeste bestanden te verkleinen, kunt u bestandscompressie gebruiken door hun kwaliteit te wijzigen. De kwaliteitsverandering moet binnen redelijke grenzen blijven, maar tegelijkertijd merkbaar zijn. Elk bestandstype heeft zijn eigen indicator die je kunt afspelen: voor audiobestanden is dit de bitrate, voor een foto het gebied van de afbeelding en in het geval van videobestanden is dit de bitrate van de audiostream en het aantal frames dat per seconde wordt afgespeeld.

Stap 2

De volgende optie die u kunt gebruiken om de bestandsgrootte te verkleinen, is door de bestandsextensie te wijzigen via de editor. In dit geval vindt compressie automatisch plaats, zoals bijvoorbeeld bij een foto. In het geval van video- en audiobestanden is het ook noodzakelijk om de compressie-instellingen van een bepaald formaat in te stellen, waarbij u elk van de parameters handmatig specificeert om het resultaat zo dicht mogelijk bij het gewenste te brengen.

Stap 3

Bestanden die zich niet lenen voor compressie door de extensie en instellingen te wijzigen, kunnen worden gearchiveerd, in dit geval kan hun grootte worden verkleind van twee tot zevenennegentig procent. In dit geval moet u het bestand zippen voordat u het opent.

Aanbevolen: