Hoe De Aanmaaktijd Van Een Bestand Te Weten Te Komen

Inhoudsopgave:

Hoe De Aanmaaktijd Van Een Bestand Te Weten Te Komen
Hoe De Aanmaaktijd Van Een Bestand Te Weten Te Komen

Video: Hoe De Aanmaaktijd Van Een Bestand Te Weten Te Komen

Video: Hoe De Aanmaaktijd Van Een Bestand Te Weten Te Komen
Video: Hoe werkt Outlook Contactpersonen? 📖🧑‍🤝‍🧑| Basis training deel 3 2024, April
Anonim

In het Windows-besturingssysteem heeft elke map en elk bestand een eigenschappenpagina die verschillende informatie over de map of over een specifiek bestand weergeeft. Als de gebruiker het tijdstip van het maken van het bestand moet weten, kan hij deze pagina gebruiken.

Hoe de aanmaaktijd van een bestand te weten te komen
Hoe de aanmaaktijd van een bestand te weten te komen

instructies:

Stap 1

Om toegang te krijgen tot de pagina met bestandseigenschappen, gaat u naar de map waar het bestand dat u nodig hebt is opgeslagen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u het laatste item "Eigenschappen" in het contextmenu.

Stap 2

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Algemeen". Dit tabblad bevat informatie over welk type bestand je hebt geselecteerd, waar het zich bevindt en hoe groot het is. De tijd waarop het bestand is gemaakt (dag, maand, jaar, uren, minuten, seconden) wordt hieronder gegeven, evenals informatie over wanneer het voor het laatst is gewijzigd en geopend.

Stap 3

Ook kunnen de datum en tijd van het maken van het bestand worden gevonden met behulp van het Total Commander-programma en soortgelijke programma's. Start TC en zoek het gewenste bestand. De vereiste informatie wordt rechts van de regel met de bestandsnaam aangegeven. Als u snel alleen de tijd wilt zien waarop het bestand voor het laatst is gewijzigd, kunt u het paneel met typische maptaken gebruiken.

Stap 4

Ga naar de map waar het bestand is opgeslagen en selecteer het door de muiscursor over het pictogram te bewegen. Helemaal onderaan het typische taakvenster van de map wordt korte informatie over het bestand weergegeven. Deze informatie is identiek aan wat verschijnt wanneer u het eigenschappenblad opent. Als u de cursor iets langer op het bestandspictogram houdt, zal een pop-upvenster ook korte informatie over het bestand weergeven.

Stap 5

Om de weergave van de typische taakbalk in mappen aan te passen, opent u het "Configuratiescherm" in het menu "Start" en selecteert u het pictogram "Mapopties" in de categorie "Vormgeving en thema's". U kunt ook een willekeurige map openen en Mapopties selecteren in het menu Extra.

Stap 6

Maak in het geopende venster het tabblad "Algemeen" actief en markeer in de groep "Taken" het item "Een lijst met typische taken in mappen weergeven" met een markering. Klik op de knop "Toepassen" om de instellingen van kracht te laten worden en sluit het venster met de OK-knop of het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster.

Aanbevolen: