Een Programma Toevoegen Aan Uitzonderingen

Een Programma Toevoegen Aan Uitzonderingen
Een Programma Toevoegen Aan Uitzonderingen

Video: Een Programma Toevoegen Aan Uitzonderingen

Video: Video handleiding - Openingsuren uitzonderingen 2022, September
Anonim

Het toevoegen van de geselecteerde toepassing aan de lijst met uitzonderingen van Windows Firewall is standaard op Windows-computers. Het uitvoeren van deze bewerking impliceert de beschikbaarheid van beheerderstoegang tot systeembronnen.

Een programma toevoegen aan uitzonderingen
Een programma toevoegen aan uitzonderingen

instructies:

Stap 1

Om de procedure uit te voeren voor het toevoegen van het geselecteerde programma aan de lijst met uitsluitingen van de Windows-firewall in de XP-versie, opent u het hoofdsysteemmenu door op de knop "Start" te klikken en gaat u naar het item "Instellingen". Vouw de link Configuratiescherm uit en ga naar het tabblad Windows Firewall. Selecteer het tabblad "Uitzonderingen" van het dialoogvenster dat wordt geopend en klik op de knop "Programma toevoegen".

Stap 2

Markeer de gewenste applicatie in de lijst (wanneer het programma wordt weergegeven) en bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de OK-knop te drukken. Gebruik de knop "Bladeren" als de gewenste toepassing niet in de lijst staat en geef het pad op naar het uitvoerbare bestand van het geselecteerde programma. Gebruik de opdracht Openen en sla uw wijzigingen op door op OK te klikken (voor Windows XP).

Stap 3

Roep het hoofdmenu van Windows versie 7 op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm". Vouw de koppeling Systeem en beveiliging uit en vouw het Windows Firewall-knooppunt uit. Selecteer de sectie "Programma's door Windows Firewall laten lopen" en open de link "Een ander programma toestaan ​​…" Selecteer de gewenste toepassing in de map of gebruik de knop "Bladeren" om het pad naar het uitvoerbare bestand van het geselecteerde programma op te geven. Sla uw wijzigingen op door op OK te klikken (voor Windows 7).

Stap 4

Een alternatieve methode om dezelfde procedure uit te voeren is om de opdracht netsh te gebruiken met de firewall-context om de instellingen voor de Windows Firewall te wijzigen. Houd er rekening mee dat in sommige gevallen het tabblad Algemeen inactief kan zijn. Dit betekent dat wijzigingen in de firewall-instellingen niet zijn toegestaan ​​door Groepsbeleid, of dat er onvoldoende gebruikersrechten zijn om een ​​dergelijke bewerking uit te voeren. Houd er ook rekening mee dat het firewallprogramma niet standaard is ingeschakeld in Windows Server 2003.

Populair per onderwerp