In Welk Programma Mist Toevoegen Aan Een Videoclip

Inhoudsopgave:

In Welk Programma Mist Toevoegen Aan Een Videoclip
In Welk Programma Mist Toevoegen Aan Een Videoclip

Video: In Welk Programma Mist Toevoegen Aan Een Videoclip

Video: In Welk Programma Mist Toevoegen Aan Een Videoclip
Video: Ondertiteling voor je video met een gratis app ( Kapwing of Triple8 ) 2024, April
Anonim

Mistige panorama's worden vaak gebruikt om een mysterieuze sfeer in video's te creëren. Als je niet in de gelegenheid bent om zo'n scène live vast te leggen, kun je een trucje uithalen en bij normaal, niet te zonnig weer mist toepassen op een panorama-opname. Omdat het werk vereist het maken van maskers, het wijzigen van de overvloeimodus en de dekking van lagen, is experimenteren met mist het beste in After Effects. Met Sony Vegas kun je echter ook video bewerken met maskers.

In welk programma mist toevoegen aan een videoclip
In welk programma mist toevoegen aan een videoclip

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - After Effects-programma;
  • - filmpje.

instructies:

Stap 1

Een video zonder merkbare schaduwen en schittering van de zon is het beste voor het creëren van een misteffect. Upload het bestand naar After Effects of open een bestaand project.

Stap 2

Om mist te simuleren heb je een ruislaag nodig. U kunt dit maken door een van de eigen filters van After Effects over elkaar te leggen, of door een prefab voor mist te maken in Photoshop. Om een bestand in deze grafische editor te maken, gebruikt u de optie Adobe Photoshop-bestand in de groep Nieuw van het menu Laag. Geef onmiddellijk de naam op van het bestand dat moet worden gemaakt en de locatie waar het zal worden opgeslagen. Nadat u de parameters van het opgeslagen document hebt bevestigd, wordt een Photoshop-venster geopend met het bestand dat u zojuist hebt gemaakt.

Stap 3

Gebruik de optie Afbeeldingsgrootte Afbeelding, vergroot onmiddellijk de grootte van de afbeelding tot driehonderd procent en vul de laag van het geopende document met zwart door het gereedschap Paint Bucket te activeren.

Stap 4

Pas het wolkenfilter uit de groep Render van het menu Filter toe op de gevulde laag. Sla het werkstuk op met de opdracht Opslaan van het menu Bestand en u kunt de grafische editor sluiten. Het bestand met de resultaten van het toepassen van het filter staat al in het Tijdlijn-palet in het After Effects-venster.

Stap 5

Verander de mengmodus van de Fog Preset-laag van Normaal naar Scherm door Scherm te kiezen in de vervolgkeuzelijst rechts van de laagnaam.

Stap 6

Door op de knop in de vorm van een driehoek links van de laag met de toekomstige mist te klikken, vouwt u de lijst met parameters uit. Vouw het Transform-item op dezelfde manier uit. Annuleer in het item Schaal het behoud van de beeldverhouding van de afbeelding. Klik hiervoor op het pictogram naast de parameters voor de hoogte en breedte van de laag.

Stap 7

Rek de breedte van de mistlaag uit tot vierhonderd procent door de waarde van de eerste parameter in het item Schaal te wijzigen. Hierdoor krijgt de mist een licht vezelige structuur. Pas de laaghoogte aan voor een realistischer effect. Om te voorkomen dat de mist te streperig wordt, dupliceert u de laag met de optie Dupliceren in het menu Bewerken en verplaatst u de nieuwe laag ten opzichte van het origineel door de parameters in het item Positie te wijzigen.

Stap 8

Om het aantal lagen in de compositie iets te verminderen, selecteert u beide mistlagen en gebruikt u de optie Precompose in het Layer-menu. Om verder te werken, keert u terug naar de oorspronkelijke compositie door op het tabblad met de naam in het Tijdlijn-palet te klikken.

Stap 9

Maak de mistlaag transparanter door de parameter Dekking te verlagen. Het resultaat zou een lichte waas moeten zijn voor het hele frame.

Stap 10

Scheid objecten op verschillende vlakken met mist. Om dit te doen, dupliceert u de mistlaag en vermindert u de dekking van de kopie. Gebruik het gereedschap Pen om een masker te tekenen zodat het het deel van de video dat door de mist wordt bedekt meer bedekt dan de objecten op de voorgrond.

Stap 11

Vouw de maskeropties uit en pas de maskerveer en maskeruitbreiding aan. De eerste parameter bepaalt het aantal semi-transparante pixels aan de randen van het masker, de tweede is verantwoordelijk voor het verspreiden van het zichtbare deel van de laag buiten het masker. Dupliceer de maskerlaag indien nodig om een dikkere waas te krijgen.

Stap 12

Animeer de positie van de eerste mistlaag. Om dit te doen, plaatst u de huidige frame-aanwijzer aan het begin van de clip en klikt u op het klokvormige pictogram naast het item Positie van deze laag. Verplaats de aanwijzer van het huidige frame een paar seconden naar voren en verander de waarde van de eerste parameter in dit punt van pixels met tien tot twintig. Hoe meer de positie van de laag verandert, hoe sneller de mist zal bewegen en het is wenselijk om een nauwelijks merkbare beweging in het frame te krijgen.

Stap 13

Bekijk een voorbeeld van het resultaat met de RAM Preview-optie in het Composition-menu. Als de mist te snel blijkt te bewegen, verplaatst u het keyframe-pictogram naar rechts.

Stap 14

Om de video op te slaan, stuurt u de compositie naar het Render Queue-palet met behulp van de optie Add to Render Queue in het Composition-menu. Sla indien nodig het project op met alle lagen en filters met behulp van de optie Opslaan van het menu Bestand.

Aanbevolen: