Hoe Maak Je Een Taakbalk?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Taakbalk?
Hoe Maak Je Een Taakbalk?

Video: Hoe Maak Je Een Taakbalk?

Video: Hoe Maak Je Een Taakbalk?
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het Windows-bureaublad bevat de meest noodzakelijke programma's en hulpmiddelen voor de gebruiker. Een voorbeeld van zo'n tool is de taakbalk, een lange horizontale balk onder aan het scherm. De taakbalk is bijna altijd zichtbaar, in tegenstelling tot het bureaublad, dat kan worden afgedekt door de vensters die erop liggen. Er zijn verschillende manieren om het paneel geschikt te maken voor uw werk.

Hoe maak je een taakbalk?
Hoe maak je een taakbalk?

instructies:

Stap 1

De reden is dat de taakbalk, die zich helemaal onderaan het scherm zou moeten bevinden, niet zichtbaar is voor de gebruiker. Er kan een van de volgende redenen zijn: - de taakbalk is verkleind tot een zeer klein formaat en is niet vastgezet; - het automatisch verbergen van het paneel is ingeschakeld. Het wordt alleen weergegeven als u er met de muis overheen gaat. Om de taakbalk te laten verschijnen, verplaatst u de cursor naar de locatie van de taakbalk. Wanneer het verandert in een tweekoppige verticale pijl, sleept u de rand van het paneel naar boven. Om automatisch verbergen te definiëren, verplaatst u de cursor naar de positie op het scherm waar u de taakbalk wilt hebben. Als u de vorige locatie niet weet, verplaatst u de cursor naar de onderkant van het scherm en vervolgens, indien nodig, naar de boven- en zijkanten. Mogelijk moet u uw cursor naar de uiterste rand van het scherm verplaatsen om de taakbalk weer te geven.

Stap 2

Om de taakbalk te configureren, klikt u met de rechtermuisknop op de vrije ruimte van het paneel en selecteert u de regel "Eigenschappen". Er wordt een venster geopend waarin u op het tabblad bovenaan de "Taakbalk" moet klikken. Selecteer vervolgens in het geopende venster de benodigde items voor het taakbalkontwerp door er een selectievakje voor te plaatsen.

Stap 3

Als u bijvoorbeeld niet wilt dat het Windows-besturingssysteem de taakbalk automatisch verbergt wanneer deze niet in gebruik is, schakelt u het selectievakje voor de regel "Automatisch de taakbalk verbergen" uit. verschijnen op de taakbalk naast de startmenuknop. Op de Quick Launch kunt u de meest noodzakelijke snelkoppelingen plaatsen, zodat ze altijd beschikbaar zijn en niet worden afgesloten door vensters van geopende documenten of andere programma's. In hetzelfde venster, op het tabblad "Taakbalk", kunt u de nodige opties van de melding configureren gebied aan de rechterkant van de taakbalk …

Stap 4

Nadat u de taakbalk naar wens hebt geconfigureerd, vinkt u het vakje aan voor de regel "Taakbalk koppelen" in het bovengenoemde menu Eigenschappen. Als u in de toekomst de taakbalk wilt verplaatsen, moet u het vinkje voor deze regel uitschakelen. Door de docking te verwijderen, kan het paneel naar elke verticale of horizontale rand van het bureaublad worden verplaatst. Om dit te doen, klikt u met de linkermuisknop op een lege ruimte op de taakbalk en sleept u het paneel naar een willekeurige rand zonder de knop los te laten. Plaats het paneel op de gewenste plaats en laat de knop los.

Aanbevolen: