Een Programma Van De Taakbalk Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Programma Van De Taakbalk Verwijderen
Een Programma Van De Taakbalk Verwijderen

Video: Een Programma Van De Taakbalk Verwijderen

Video: Een Programma Van De Taakbalk Verwijderen
Video: Zoekbalk verwijderen van de taakbalk in Windows 10 2024, April
Anonim

Voor veel gebruikers wordt bij het opstarten van de computer een groot aantal programma's geladen. Bijvoorbeeld antivirus, firewall, skype en meer. Standaard worden ze allemaal weergegeven in de lade van de taakbalk. Als u bovendien, terwijl de computer draait, vijf tot tien basiswerkprogramma's uitvoert (teksteditor, browser, e-mailprogramma, verkenner, enz.), dan zal de taakbalk zelf zwaar worden belast met elementen die uw oriëntatie aanzienlijk zullen bemoeilijken en rommel de werkruimte op. Het is vaak nodig om onnodige items in de taakbalk te verbergen.

Een programma van de taakbalk verwijderen
Een programma van de taakbalk verwijderen

Noodzakelijk

een computer met een Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Als u het aantal programma's dat in de lade wordt weergegeven, moet verwijderen of verminderen, kunt u op twee manieren gaan. Controleer eerst of je alle programma's nodig hebt die bij het opstarten worden geladen? Vaak zijn elementen zoals het pictogram van het Soundcard Control Center volledig nutteloos. U kunt ze niet alleen verbergen, maar ze ook verwijderen vanaf het opstarten. Om dit te doen, is de eenvoudigste manier om het hulpprogramma msconfig te gebruiken, dat bij alle versies van Windows ouder dan Windows 2000 wordt geleverd. Voer msconfig uit (standaard Start -> Uitvoeren -> msconfig), ga vervolgens naar het tabblad Opstarten en schakel (schakel de vakjes uit) met onnodige items. Klik daarna op OK en start uw computer opnieuw op.

Stap 2

U kunt ook de optie configureren om ongebruikte items in het taakbalkvak te verbergen. Om dit te doen, klikt u met de linkermuisknop op de reeks "Start" -> "Instellingen" -> "Taakbalk en startmenu" en vinkt u het selectievakje "Ongebruikte pictogrammen verbergen" aan. Door op de knop "Configureren" te klikken, bepaalt u hoe de pictogrammen worden verborgen. Als u wilt dat ze helemaal niet in de lade verschijnen, moet u "Altijd verbergen" selecteren. Anders, als u wilt dat het element alleen wordt verborgen als er niet met dit programma wordt gewerkt, laat u de standaardwaarde staan of selecteert u "Verbergen indien inactief".

Stap 3

Daarnaast kunt u gebruik maken van de standaardfuncties van het programma zelf. Sommige programma's kunnen zo worden geconfigureerd dat ze, wanneer ze worden geminimaliseerd, in de lade staan. En al in de lade, indien nodig, kunt u ze verbergen zoals hierboven beschreven. Om een programma in Windows Seven van de taakbalk te verwijderen, gebruikt u gewoon de standaardoptie. Beweeg de cursor over het onnodige programma, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Programma van taakbalk verwijderen" in het menu dat verschijnt.

Aanbevolen: