Een Bestand Openen Vanaf De Opdrachtregel Command

Inhoudsopgave:

Een Bestand Openen Vanaf De Opdrachtregel Command
Een Bestand Openen Vanaf De Opdrachtregel Command

Video: Een Bestand Openen Vanaf De Opdrachtregel Command

Video: Een Bestand Openen Vanaf De Opdrachtregel Command
Video: Word 2010 Bestand openen 2024, April
Anonim

Om de een of andere reden kunt u het bestand niet openen via de verkenner of bestandsbeheer? Er is altijd de goede oude opdrachtregel. Het blijft alleen om de opdrachten onder de knie te krijgen die erin worden gebruikt voor bepaalde bewerkingen.

Een bestand openen vanaf de opdrachtregel command
Een bestand openen vanaf de opdrachtregel command

instructies:

Stap 1

Ga eerst naar de opdrachtregel zelf. Om dit te doen, klikt u in Windows XP op de knop "Start", vervolgens op "Uitvoeren" en voert u daar "cmd" in. In Windows 7 - de "Start"-knop, voer "cmd" in het zoekveld in, klik met de rechtermuisknop op het resultaat dat verschijnt en selecteer starten als computerbeheerder. Wanneer u wordt gevraagd om te starten, klikt u op Ja.

Stap 2

Nu moet je de map vinden waar het probleembestand zich bevindt. In eerste instantie bevindt u zich in de systeemmap "C: Windowssystem32". Om de inhoud van een map te bekijken, typt u "dir / p" ("p" is verantwoordelijk voor het bladeren per pagina) en de computer geeft u een lijst met bestanden en submappen. Om naar de volgende pagina te gaan, drukt u op Enter knop. In Windows 7 is "p" optioneel, omdat dit besturingssysteem de mogelijkheid heeft om door de inhoud van de opdrachtregel te bladeren. Om alleen mappen weer te geven, gebruikt u de toets "/ ad" ("dir / ad"), alleen bestanden - de toets "/ b" ("dir / b").

Stap 3

Gebruik de opdracht "cd" om naar een andere map te gaan (bijvoorbeeld door "cd C: Windows" te typen, wordt u naar de Windows-map geleid, vanaf de eerste kunt u daar ook komen met de "cd.." commando, dat dient om een niveau terug te gaan) … Als u de schijf moet wijzigen, voert u ":" in (bijvoorbeeld "D:").

Stap 4

Nu je de map hebt gevonden, en het bestand dat je daarin nodig hebt, hoef je alleen maar de naam van dit bestand in te voeren. Het bestand wordt geopend met behulp van het programma dat het volgens de opgegeven parameters zou moeten openen. In de toekomst is het niet nodig om elke keer naar de map met het bestand te gaan, je hoeft alleen het volledige pad ernaartoe te onthouden (zie de afbeelding voor de stap).

Stap 5

Voor veelgebruikte commando's is het gebruikelijk om bat-files aan te maken, waarin alle commando's vooraf zijn geschreven. Om een bat-bestand uit te voeren, hoeft u het alleen maar uit te voeren. Dergelijke bestanden kunnen universeel worden gemaakt (bijvoorbeeld om niet alleen specifieke bestanden te kopiëren, maar alle).

Aanbevolen: