Een Programma Openen Vanaf De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Een Programma Openen Vanaf De Opdrachtregel
Een Programma Openen Vanaf De Opdrachtregel

Video: Een Programma Openen Vanaf De Opdrachtregel

Video: Windows 10: bestand openen met ander programma 2022, December
Anonim

In het Windows-besturingssysteem worden programma's meestal geopend via het menu-item Alle programma's, met behulp van de toepassingssnelkoppeling op het bureaublad of rechtstreeks vanuit de programmamap door op het uitvoerbare bestand te klikken. Maar in Windows is er een andere manier om programma's te openen - via de opdrachtregel.

Een programma openen vanaf de opdrachtregel
Een programma openen vanaf de opdrachtregel

instructies:

Stap 1

Om de opdrachtregel (console) te openen, gaat u naar: "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Opdrachtprompt". Er wordt een zwart (standaard) venster geopend, dit is de opdrachtregel. Om programma's te openen die deel uitmaken van het Windows-besturingssysteem, typt u gewoon de naam van het programma in de opdrachtregel en drukt u op Enter. U hoeft niet eens de bestandsextensie op te nemen. Typ bijvoorbeeld kladblok op de opdrachtregel en druk op Enter om Kladblok te starten.

Stap 2

Als u een programma van derden wilt openen, moet u het volledige pad naar het uitvoerbare bestand opgeven. Als u bijvoorbeeld de Total Commander-bestandsbeheerder op uw computer hebt geïnstalleerd en het besturingssysteem zich op de C-schijf bevindt, voert u het volgende in op de opdrachtregel: "C: \ Program Files \ Total Commander \ Totalcmd.exe" en drukt u op Enter.

Stap 3

Merk op dat het pad tussen aanhalingstekens staat. Dit moet worden gedaan als er gaten in het pad zijn. In dit geval zijn er twee spaties, dat wil zeggen spaties tussen woorden, in Program Files en Total Commander. Bekijk ook de aanhalingstekens zelf van dichterbij - ze moeten "recht" zijn, geen komma's. Als u de verkeerde aanhalingstekens invoert, wordt het programma niet geopend. Voer aanhalingstekens rechtstreeks in het opdrachtregelvenster in en kopieer ze niet via het klembord. De benodigde aanhalingstekens, in de Engelse lay-out, worden verkregen door op Shift + E te drukken.

Stap 4

U kunt het programma uitvoeren vanaf de opdrachtregel door rechtstreeks naar de map met het programma te gaan, in dit geval hoeft u de padtekenreeks niet in te voeren. U moet bijvoorbeeld dezelfde Total Commander uitvoeren. Voer na het starten van de opdrachtregel in: cd c: \ Program Files \ Total Commander. Zonder punt op het einde natuurlijk. Nadat u op Enter hebt gedrukt, bevindt u zich in de Total Commander-directory. Voer nu Totalcmd.exe in, Total Commander zal starten.

Stap 5

In de opdrachtregel kunt u niet alleen programma's uitvoeren, maar ze ook sluiten, hiervoor wordt de opdracht taskkill gebruikt. Het is het handigst om een ​​programma af te sluiten met zijn PID-identificatienummer. Typ de opdracht tasklist in de opdrachtregel, u ziet een lijst met processen en hun ID's. Stel dat u Kladblok moet sluiten. Zoek het proces notepad.exe en onthoud de identifier - laat het 3900 zijn (uw identifier zal anders zijn). Typ nu naar de opdrachtregel: taskkill / pid 3900 / f en druk op Enter. Kladblok wordt gesloten. De parameter f in de opdracht specificeert de geforceerde beëindiging van het proces.

Populair per onderwerp