Hoe Installeer Ik Twee Windows XP

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Twee Windows XP
Hoe Installeer Ik Twee Windows XP

Video: Hoe Installeer Ik Twee Windows XP

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe installeer ik Camtasia Studio 6 Trial op Windows xp 2023, Februari
Anonim

Er zijn verschillende bewezen manieren om meerdere besturingssystemen op één computer te installeren. U kunt deze bewerking zelfs uitvoeren als u maar over één harde schijf beschikt.

Hoe installeer ik twee Windows XP
Hoe installeer ik twee Windows XP

Noodzakelijk

  • - Partitie Beheerder;
  • - Windows-installatieschijf.

instructies:

Stap 1

Wanneer u twee identieke besturingssystemen moet installeren - in dit geval Windows XP - start u de vertrouwde installatie van het eerste systeem. Geef de partitie van de harde schijf op waar de Windows-bestanden moeten worden geplaatst.

Stap 2

Nadat de installatie van het eerste besturingssysteem is voltooid, installeert u het programma Partition Manager. Het zal nodig zijn om extra partities aan te maken (als dergelijke partities nog niet bestaan), omdat het installatieprogramma van Windows XP het manipuleren van partities niet toestaat.

Stap 3

Voer het programma uit. Open het menu "Wizards" en ga naar het item "Sectie maken". Schakel de Power User-modus in en klik op Volgende.

Stap 4

Selecteer de partitie van de harde schijf die u in verschillende delen wilt splitsen en klik op de knop "Volgende". Stel de grootte van het toekomstige volume in. Activeer het item "Logische schijf maken". Klik volgende".

Stap 5

Selecteer het bestandssysteemtype voor de toekomstige partitie. Klik op de knoppen Volgende en Voltooien. Zoek onder de werkbalk het menu voor virtuele bewerkingen. Klik op de knop Wijzigingen in behandeling toepassen.

Stap 6

Nadat u een nieuwe partitie hebt gemaakt, start u uw computer opnieuw op. Start het proces van het installeren van een nieuw besturingssysteem. Selecteer een van de nieuw gemaakte secties. Selecteer natuurlijk geen partitie met een reeds geïnstalleerd besturingssysteem.

Stap 7

Na het installeren van het tweede besturingssysteem Windows XP, zal helaas tijdens het opstarten het venster voor het selecteren van het opstartbare systeem niet verschijnen. Log in op het nieuwe besturingssysteem.

Stap 8

Open het bedieningspaneel. Ga naar het menu "Systeem". Open het menu Systeemeigenschappen. Selecteer het tabblad "Geavanceerd". Zoek het item "Opstarten en herstellen" en klik op de knop "Opties".

Stap 9

Activeer het item "Een lijst met besturingssystemen weergeven bij het opstarten". Stel de tijd in voor het systeemselectievenster. Sla uw wijzigingen op. Start uw computer opnieuw op om een ​​ander besturingssysteem in te voeren.

Populair per onderwerp