Hoe De XP-gebruikersnaam Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De XP-gebruikersnaam Te Wijzigen
Hoe De XP-gebruikersnaam Te Wijzigen

Video: Hoe De XP-gebruikersnaam Te Wijzigen

Video: Hoe De XP-gebruikersnaam Te Wijzigen
Video: Hoe kan ik een gebruikersnaam/wachtwoord wijzigen? 2024, Mei
Anonim

Gebruikers van Windows XP hebben de mogelijkheid om hun inlognaam te wijzigen. Dit kan worden gedaan via het account of door de juiste wijzigingen aan te brengen in het register van het besturingssysteem.

Hoe de XP-gebruikersnaam te wijzigen
Hoe de XP-gebruikersnaam te wijzigen

instructies:

Stap 1

Geef de naam van de beheerder en alle gebruikers van de computer op tijdens de installatie van het besturingssysteem. Wacht tot er een speciaal dialoogvenster verschijnt waarin u wordt gevraagd de nodige instellingen te maken. Door deze stap te nemen, bespaart u uzelf de moeite van extra stappen na het installeren van het systeem.

Stap 2

Wijzig de naam met het Windows XP-beheerdersaccount. Klik op de knop "Start" in de linkerhoek van het scherm, open "Configuratiescherm" en selecteer "Gebruikersaccounts" in het menu.

Stap 3

Klik op de knop Account wijzigen in het gedeelte Actie selecteren. Klik op "Selecteer een account voor wijzigingen". Klik op Naam wijzigen. Voer de nieuwe gebruikersnaam in het daarvoor bestemde veld in en klik op de knop Naam wijzigen. Onthoud dat dergelijke acties alleen zijn toegestaan voor de computerbeheerder.

Stap 4

Probeer de naam te wijzigen via het register van het besturingssysteem. Klik op Start en vervolgens op Uitvoeren. Typ "Regedit" en druk op Enter. Hiermee wordt de Windows Register-editor geopend. De vereiste lijst met sleutels wordt weergegeven in het linkerdeelvenster. Door erop te klikken, kunt u verschillende systeemparameters bewerken.

Stap 5

Ga naar "HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion" en selecteer de juiste sleutel. Dubbelklik op de waarde RegisteredOwner aan de rechterkant van het venster om een dialoogvenster te openen. Voer uw gewenste gebruikersnaam in het bijbehorende veld in. U kunt ook de bedrijfsnaam wijzigen die bij de naam van de eigenaar op het scherm wordt weergegeven door de RegisteredOrganization-sleutel te wijzigen. Sluit de Register-editor door op Bestand en vervolgens op Afsluiten te klikken.

Aanbevolen: