Hoe De Verversingssnelheid Van Het Scherm Te Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe De Verversingssnelheid Van Het Scherm Te Verhogen
Hoe De Verversingssnelheid Van Het Scherm Te Verhogen

Video: Hoe De Verversingssnelheid Van Het Scherm Te Verhogen

Video: Hoe De Verversingssnelheid Van Het Scherm Te Verhogen
Video: How to Overclock Your Monitor! How to Increase Monitor Hz/Refresh Rate! More FPS!!! (Nvidia Tut) 2024, April
Anonim

Soms veranderen sommige applicaties de systeeminstellingen, waardoor de verversingssnelheid van het scherm afneemt, wat kan leiden tot snelle oogvermoeidheid. Helaas weten niet alle gebruikers hoe ze deze parameter terug kunnen zetten.

verhoog de verversingssnelheid van het scherm
verhoog de verversingssnelheid van het scherm

Noodzakelijk

Computerscherm

instructies:

Stap 1

Als u merkt dat het beeld op de monitor begint te flikkeren, moet u eerst de beeldverversingsfrequentie controleren. Om dit te doen, drukt u op de knop "Start" en klikt u op het pictogram van het configuratiescherm, dat kan worden weergegeven als een map of als een lijst. Open de map en zoek een snelkoppeling met de naam "Scherm", of zoek een item met dezelfde naam in de lijst en klik erop. Klik in het volgende venster dat verschijnt op het tabblad "Opties" en controleer de schermresolutie. Bij zeer hoge resoluties wordt de verversingssnelheid automatisch verlaagd, dus u moet de nominale waarde instellen, die gewoonlijk 1024x768 is voor 17"-monitoren en 1280x1024 voor 19"-monitoren.

Stap 2

Nadat u ervoor heeft gezorgd dat de vereiste schermresolutie is ingesteld, klikt u op de knop "Geavanceerd" op hetzelfde tabblad en gaat u naar het volgende dialoogvenster, waarin we het tabblad "Monitor" vinden en activeren. Op dit tabblad in het blok met de naam "Monitorinstellingen" staat een regel die de huidige vernieuwingsfrequentie van de monitor aangeeft. Als u op de pijl aan de rechterkant klikt, wordt een lijst met beschikbare verversingsfrequenties voor deze schermresolutie geopend, waaruit u de hoogste moet selecteren. Sluit daarna alle vensters door op OK te klikken en zorg ervoor dat het flikkeren van de afbeelding is verdwenen.

Stap 3

Als deze methode niet heeft geholpen, of in de lijst met beschikbare frequenties zijn er geen andere waarden dan 60 Hz, daarom is er een probleem met het stuurprogramma van de videokaart, dat opnieuw moet worden geïnstalleerd. In dit geval moet u de schijf met het stuurprogramma in de schijf plaatsen, opnieuw naar het configuratiescherm gaan vanuit het menu "Start" en het pictogram "Systeem" selecteren. Klik in het geopende venster op het tabblad "Hardware" op de knop "Apparaatbeheer". Selecteer in het gedeelte "Videoadapters" van het geopende venster uw videokaart en klik in het volgende venster op het tabblad "Driver" op de knop "Update". Selecteer vervolgens in de hardware-updatewizard het item "Installeren vanaf een opgegeven locatie" en geef de cd-rom op. Het installatieprogramma zal zelf de benodigde software vinden en installeren. Nadat u op voltooiing hebt gewacht, start u de computer opnieuw op, waarna de vernieuwingsfrequentie van de monitor wordt hersteld.

Aanbevolen: