Hoe De RAID-controller Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De RAID-controller Uit Te Schakelen
Hoe De RAID-controller Uit Te Schakelen

Video: Hoe De RAID-controller Uit Te Schakelen

Video: Hoe De RAID-controller Uit Te Schakelen
Video: Understanding Dell PowerEdge RAID Controllers Part 1 2024, Mei
Anonim

Bijna alle moderne moederborden hebben nu geïntegreerde RAID-controllers. Maar als uw computer slechts één harde schijf heeft, heeft het weinig zin om deze te gebruiken, aangezien deze is ontworpen om de snelheid van een systeem met meerdere harde schijven te verhogen. Het uitschakelen van de RAID-controller op een systeem met één harde schijf kan de algehele prestaties verbeteren door extra bronnen vrij te maken en het opstarten van het besturingssysteem te versnellen.

Hoe de RAID-controller uit te schakelen
Hoe de RAID-controller uit te schakelen

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

U kunt de controller uitschakelen via het BIOS-menu. Om het in te voeren, moet u onmiddellijk op de Del-toets drukken nadat u de computer hebt aangezet. Afhankelijk van uw moederbordmodel kan er ook een andere sleutel worden gebruikt om het BIOS te openen. Meer informatie hierover vind je in de handleiding van je moederbord of op de website van de fabrikant. Je kunt ook de brute force-methode proberen. Als de Del-toets niet werkt, kunt u afwisselend op de F-toetsen drukken (vaak wordt de F5-toets gebruikt, en op laptops F2).

Stap 2

Wanneer u op de gewenste toets drukt, in plaats van het standaard opstarten naar het besturingssysteem, wordt het BIOS-menu geopend. U kunt het toetsenbord alleen gebruiken voor besturing, aangezien muisbesturing niet beschikbaar is.

Stap 3

Afhankelijk van het moederbord dat op uw computer is geïnstalleerd en de BIOS-versie, kan de functie om de RAID-controller uit te schakelen zich in verschillende partities bevinden. Als u de geïntegreerde controller wilt uitschakelen, moet u in het gedeelte over geïntegreerde apparaten kijken. Het wordt meestal Onboard-configuratie genoemd. Deze sectie kan ook Configuratie-integraal worden genoemd.

Stap 4

Zoek het item RAID-controller in dit gedeelte. Stel vervolgens de waarde in op Uitschakelen ervoor, dat wil zeggen "Uitgeschakeld". U kunt ook de OnChip Serial ATA-optie vinden. Om de controller vervolgens uit te schakelen, moet u deze parameter instellen op SATA.

Stap 5

Wanneer u de controller uitschakelt, verlaat u het BIOS en zorgt u ervoor dat u alle instellingen opslaat. Daarna wordt de computer opnieuw opgestart en start deze al in de normale modus.

Stap 6

Als u de optie om de controller uit te schakelen niet kunt vinden, kunt u het beste naar de ontwikkelaarssite van uw moederbord gaan en een speciale handleiding downloaden, die een volledige beschrijving van het bord en alle benodigde instructies voor het in- of uitschakelen van apparaten bevat..

Aanbevolen: