Wat Te Doen Als Het Virtuele Geheugen Bijna Leeg Is?

Wat Te Doen Als Het Virtuele Geheugen Bijna Leeg Is?
Wat Te Doen Als Het Virtuele Geheugen Bijna Leeg Is?

Video: Wat Te Doen Als Het Virtuele Geheugen Bijna Leeg Is?

Video: Wat Te Doen Als Het Virtuele Geheugen Bijna Leeg Is?
Video: 10 LEUKE DINGEN OM TE DOEN ALS JE JE THUIS VERVEELT! || Fan Friday 2024, Mei
Anonim

De computer gebruikt RAM (Random Access Memory) om actuele informatie te verwerken. Dit zijn kleine printplaten waarop geheugenchips zijn gesoldeerd. Het Windows-besturingssysteem wijst ook ruimte op de harde schijf toe waar tussentijdse resultaten van berekeningen worden geüpload - het wisselbestand. RAM en wisselbestand vormen samen virtueel geheugen.

Wat te doen als het virtuele geheugen bijna leeg is?
Wat te doen als het virtuele geheugen bijna leeg is?

De grootte van het wisselbestand die door het systeem is ingesteld, is voldoende voor normaal gebruik. Als uw computer echter complexe berekeningen uitvoert, kan het bericht "Virtueel geheugen vol" verschijnen. Er zijn twee oplossingen voor dit probleem.

Om het contextmenu te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u de optie "Eigenschappen". Zoek op het tabblad "Geavanceerd" het gedeelte "Prestaties" en klik op de knop "Opties".

In het venster Prestatie-opties, op het tabblad Geavanceerd, is er een gedeelte Virtueel geheugen. Daar kunt u de huidige grootte van het wisselbestand achterhalen en wijzigen. Klik hiervoor op de knop "Wijzigen".

Als de hoeveelheid virtueel geheugen door het systeem wordt bepaald, wordt de schakelaar "Bestandsgrootte …" ingesteld op de positie "Door het systeem selecteerbare grootte". Bovendien bevindt het wisselbestand zich standaard op het systeemstation. De constante toegang tot gegevens die door virtueel geheugen worden verwerkt, laadt echter de C:-schijf en vertraagt het systeem. Daarom is het beter om het wisselbestand naar een vrijere partitie op de harde schijf te verplaatsen.

Controleer de C-schijf en zet de schakelaar in de stand "Geen wisselbestand". Klik op "Vragen" en antwoord "Ja" op de vraag van het systeem. Beweeg de cursor vervolgens over de minst geladen logische schijf en schakel de status Aangepast formaat in. Stel de minimale en maximale grootte van wisselbestanden in.

De aanbevolen minimumgrootte moet anderhalf keer zo groot zijn als het RAM-geheugen in uw computer. Druk op de knoppen "Instellen" en OK om te bevestigen.

De tweede manier om het virtuele geheugen te vergroten, is door het RAM-geheugen te vergroten. Om dit te doen, moet u weten welk type geheugen door het moederbord wordt ondersteund. Download het gratis CPU-Z-programma, installeer het op uw computer en voer het uit. Ga naar het tabblad SPD. In de sectie Geheugenslotselectie komt u te weten hoeveel geheugenslots er op uw moederbord zitten, welke bezet zijn en welk type RAM erin is geïnstalleerd.

Aanbevolen: