Wat Te Doen Als Er Strepen Op Het Laptopscherm Verschijnen?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Er Strepen Op Het Laptopscherm Verschijnen?
Wat Te Doen Als Er Strepen Op Het Laptopscherm Verschijnen?

Video: Wat Te Doen Als Er Strepen Op Het Laptopscherm Verschijnen?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Strepen of vlekken op je iPhone scherm? Dit kan je eraan doen! - ThePhoneLab 2023, Januari-
Anonim

De laptop is één geheel, daarom kan het in de meeste gevallen best moeilijk zijn om een ​​storing te diagnosticeren en op te lossen, vooral als er strepen op het scherm verschijnen.

Wat te doen als er strepen op het laptopscherm verschijnen?
Wat te doen als er strepen op het laptopscherm verschijnen?

Redenen voor het verschijnen van strepen op het scherm

Er zijn verschillende redenen waarom strepen op het laptopscherm kunnen verschijnen. Dit kan bijvoorbeeld te wijten zijn aan de matrix, namelijk de breuk ervan. Hoewel de matrix voor een laptop een behoorlijk duur plezier is, moet je in dit geval ofwel deze vervangen of een nieuwe laptop kopen. De oorzaak van de storing kan schade zijn aan een speciale lus die rechtstreeks van de laptopmatrix naar het bord gaat. Als dit de strepen niet veroorzaakt, is dit hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de hardware die op de laptop is geïnstalleerd. Dit kan optreden als gevolg van storingen van zowel de videokaart als het moederbord van de laptop. In het geval dat het probleem in de videokaart ligt, kan dit worden opgelost door deze te vervangen of te repareren. Wat betreft storingen met het moederbord, dan zijn de strepen op het scherm in de regel het gevolg van oververhitting van de componenten en het moederbord zelf.

Hoe zich te ontdoen van strepen op het scherm?

Om van een urgent probleem af te komen, heeft u helaas de hulp nodig van specialisten die in het servicecentrum te vinden zijn. Natuurlijk kan elke laptopbezitter om hulp vragen, bijvoorbeeld van vrienden, maar om zo'n probleem op te lossen, moet je een aantal verschillende nuances in acht nemen. Om te beginnen moet de gebruiker een specifieke reden vaststellen voor het verschijnen van strepen op het beeldscherm.

Om het te installeren, moet u een laptop aansluiten op een gewone monitor met behulp van een speciale kabel, die meestal wordt geleverd met de computer zelf of met een videokaart. Als er na het aansluiten van de monitor op de laptop een beeld verschijnt zonder verschillende strepen, dan ligt het probleem in de kabel of in de laptopmatrix. Als de strepen nog steeds aanwezig zijn, moet de laptop het moederbord of de videokaart vervangen. Het is onmogelijk om te diagnosticeren wat precies, daarom moet u de laptop hoogstwaarschijnlijk naar een speciaal servicecentrum brengen of een nieuwe kopen.

Als er geen strepen op de monitor zijn, moet u de reactie van de laptopmatrix op fysieke impact controleren. De eigenaar van het apparaat moet met zijn vingers op het scherm drukken (dit moet voorzichtig gebeuren om de matrix niet nog meer te beschadigen) en kijken of de strepen op het scherm veranderen. Als dat zo is, dan is ofwel de matrix ofwel de lus echt defect. Om te bepalen waar je precies op moet letten als deze strepen verdwijnen als je de laptopklep opent en sluit. Dit moet langzaam en snel gebeuren. Veranderingen in welke richting dan ook duiden op een storing van de matrixlus zelf.

Populair per onderwerp