Een Live-cd Gebruiken

Inhoudsopgave:

Een Live-cd Gebruiken
Een Live-cd Gebruiken

Video: Een Live-cd Gebruiken

Video: Een Live-cd Gebruiken
Video: Как сделать свою загрузочную флешку? Создаем Live CD со своими программами 2024, Mei
Anonim

In de meeste gevallen zult u de Live CD moeten gebruiken om uw systeem te herstellen. Dit zijn schijven die speciaal zijn ontworpen om herstelfuncties voor een specifiek besturingssysteem uit te voeren in het geval van een storing.

Een live-cd gebruiken
Een live-cd gebruiken

Noodzakelijk

dvd's

instructies:

Stap 1

Maak eerst een herstelschijf voor uw besturingssysteem. Houd er rekening mee dat dit proces moet worden uitgevoerd op uw computer of laptop, of op een apparaat met een vergelijkbaar besturingssysteem. Druk op de toets "Start" en ga naar het menu "Configuratiescherm".

Stap 2

Open nu het item "Back-up en herstel" in het menu "Systeem en beveiliging". We hebben het over het besturingssysteem Windows Seven. Onderzoek de inhoud van het geopende venster, zoek het item "Een systeemherstelschijf maken" en ga ernaartoe.

Stap 3

Open het station en plaats er een lege dvd in. Sluit de schijflade en klik op de knop Schijf maken. Wacht terwijl het schrijven van de vereiste bestanden is voltooid. Houd er rekening mee dat er geen extra bestanden naar deze schijf kunnen worden geschreven.

Stap 4

Voor een snel herstel van het besturingssysteem wordt aanbevolen om de image ervan te gebruiken. Dit bestand herstelt de bedrijfsstatus van het besturingssysteem waarin het zich bevond op het moment dat de afbeelding werd gemaakt. Herhaal de procedure om het menu Back-up en herstel te openen. Selecteer "Een systeemkopie maken".

Stap 5

Wacht tot het systeem de apparaten scant waarop het toekomstige beeld kan worden opgeslagen. Kies uit de voorgestelde opties de locatie voor het opslaan van het archief. Dit kan een set dvd's, een USB-stick of een niet-systeempartitie op uw harde schijf zijn. Klik volgende.

Stap 6

Een nieuw venster toont een lijst met partities op de harde schijf waarvan een back-up moet worden gemaakt. In dit geval zijn dit de systeem- en opstartpartities. Klik op de knop Archiveren om het beeldvormingsproces te starten. Wacht tot er een back-up van de gegevens is gemaakt en naar het geselecteerde medium is geschreven. Als u dvd's hebt geselecteerd, moet u meerdere keren een nieuwe lege dvd plaatsen.

Stap 7

Om systeemherstel vanaf Live CD te starten, plaatst u deze schijf in het station. Zet uw computer aan. Druk op de F8-toets en selecteer het dvd-station in het venster dat wordt geopend. Selecteer in het menu dat wordt geopend na het starten van de schijf het gewenste item, bijvoorbeeld systeemherstel vanaf een image en start dit proces.

Aanbevolen: