Meerdere Computers Aansluiten

Inhoudsopgave:

Meerdere Computers Aansluiten
Meerdere Computers Aansluiten

Video: Meerdere Computers Aansluiten

Video: Meerdere Computers Aansluiten
Video: How To Connect Two Monitors To One PC : Tutorial 2024, April
Anonim

Als u twee of meer computers heeft, wilt u ze combineren, dat wil zeggen verbinding maken met één lokaal netwerk. Hiervoor moet je de computers met een netwerkkabel met elkaar verbinden en de nodige instellingen maken.

Meerdere computers aansluiten
Meerdere computers aansluiten

instructies:

Stap 1

Klik op de eerste computer met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer op het bureaublad en selecteer Eigenschappen. Selecteer nu in het geopende venster het tabblad "Computernaam" en klik op de knop "Wijzigen …". Voer de computernaam in Latijnse letters in, bijvoorbeeld PC1 en de naam van de werkgroep, bijvoorbeeld WORKGROUP. De naam van de werkgroep kan standaard al worden opgegeven, zo niet, dan moet u deze zelf invoeren. Druk vervolgens in dit en in het volgende venster op de knop "OK". Start vervolgens uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren. Doe hetzelfde met de tweede computer, geef hem gewoon de naam PC2. Maar de werkgroep op beide computers moet hetzelfde zijn - WORKGROUP. Aan het einde van de configuratie moet ook de tweede computer opnieuw worden opgestart.

Stap 2

Er zijn computernamen toegewezen en nu moet u aan elke computer een uniek adres toewijzen. Klik hiervoor op de eerste computer op "Start", "Instellingen" en dubbelklik op het item "Netwerkverbindingen". Klik nu met de rechtermuisknop op LAN-verbinding en klik op Eigenschappen. Selecteer in het geopende venster "Internet Protocol (TCP / IP)" en klik op de knop "Eigenschappen".

Stap 3

Vink vervolgens het vakje "Gebruik het volgende IP-adres" aan. Voer in het veld "IP-adres" het adres van uw computer in. Klik op het veld "Subnetmasker", de waarde die overeenkomt met het computeradres verschijnt daar. Klik in dit venster op de knop "OK" en sluit alles af. Wacht een paar seconden totdat de instellingen zijn gewijzigd. En sluit het venster met netwerkverbindingen. Doe nu hetzelfde op een andere computer.

Stap 4

Sluit vervolgens de netwerkkabel aan op beide computers. Het ene uiteinde van de netwerkkabel wordt aangesloten op de eerste computer, het andere uiteinde op de tweede. Daarna verschijnt er een bericht in de lade waarin staat dat er een lokale verbinding is aangesloten. Nu zijn beide computers verbonden met hetzelfde lokale netwerk.

Aanbevolen: