Meerdere Harde Schijven Aansluiten

Inhoudsopgave:

Meerdere Harde Schijven Aansluiten
Meerdere Harde Schijven Aansluiten

Video: Meerdere Harde Schijven Aansluiten

Video: Meerdere Harde Schijven Aansluiten
Video: Eerste hulp bij kiespijn: externe harde schijven. 2024, April
Anonim

Om informatie op te slaan, hebben moderne gebruikers steeds meer ruimte op de harde schijf nodig. Veel mensen lossen het probleem op door extra harde schijven op de computer aan te sluiten.

Meerdere harde schijven aansluiten
Meerdere harde schijven aansluiten

Noodzakelijk

toegang tot internet

instructies:

Stap 1

Bepaal het type harde schijf dat geschikt is voor uw computer. Bestudeer een papieren exemplaar van de instructies voor het moederbord of bekijk de benodigde informatie op de officiële website van de fabrikant van dit apparaat. Moderne computers zijn uitgerust met een SATA-slot waardoor het moederbord en de harde schijf zijn aangesloten.

Stap 2

Opgemerkt moet worden dat dvd-stations via de IDE-poort op sommige moederbordmodellen zijn aangesloten. Hierdoor is het mogelijk om dit kanaal te gebruiken om het moederbord op de harde schijf aan te sluiten. Open het deksel van de systeemeenheid en ontdek de aanwezigheid van bepaalde poorten. Het IDE-slot is een dunne brede lintkabel, terwijl het SATA-slot een kleine draad is met een kleine rechthoekige connector.

Stap 3

Koop een nieuwe harde schijf. Kies geen harde schijf groter dan 500 GB als je niet zeker weet of je moederbord relatief nieuwe harde schijven ondersteunt. Informatie hierover is te verkrijgen op de website van de fabrikant van dit moederbordmodel.

Stap 4

Zet uw computer uit en trek de stekker uit het stopcontact. Sluit de nieuwe harde schijf aan op de geselecteerde connector. Zet uw pc aan en houd de Delete-toets ingedrukt. Ga na het openen van het BIOS-menu naar Boot Device. Zoek het gedeelte Opstartprioriteit en open het. Installeer uw oude harde schijf tegenover het item First Boot Device. Dit is nodig om het besturingssysteem succesvol op te starten.

Stap 5

Druk op de F10-toets om de computer opnieuw op te starten met behoud van de geconfigureerde instellingen. Nadat het besturingssysteem is geladen, wacht u op de definitie van een nieuwe harde schijf. Formatteer het volledig. Dit zorgt voor een stabiele werking van uw apparaat en bespaart u de moeite om gegevens te verliezen. Verdeel de harde schijf indien nodig in partities.

Aanbevolen: