Gegevens Archiveren Archive

Inhoudsopgave:

Gegevens Archiveren Archive
Gegevens Archiveren Archive

Video: Gegevens Archiveren Archive

Video: Gegevens Archiveren Archive
Video: Archiveren by Design 2024, Mei
Anonim

Door gegevens te archiveren kunt u informatie comprimeren, waardoor de bestandscapaciteit kleiner wordt. Voor veel gebruikers lijkt deze functie overbodig, omdat de capaciteit van moderne harde schijven wordt gemeten in terabytes. Sterker nog, data-archivering is vaak erg in trek, bijvoorbeeld als gegevens per e-mail moeten worden verzonden. Of u moet bijvoorbeeld bestanden naar een schijf schrijven of naar een USB-flashstation resetten en de capaciteit van de bestanden overschrijdt de capaciteit van de opslagmedia.

Gegevens archiveren
Gegevens archiveren

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - WinRAR-programma.

instructies:

Stap 1

In Windows-besturingssystemen is het mogelijk om gegevens te archiveren zonder speciale programma's te installeren. Om de gegevens te archiveren, moet u met de rechtermuisknop op het bestand of de map die u wilt archiveren klikken en vervolgens in het contextmenu dat verschijnt de opdracht "Verzenden" aanwijzen. Selecteer vervolgens in de lijst die verschijnt "Gecomprimeerde zip-map". Het archief wordt opgeslagen in dezelfde map als het originele bestand. De nadelen van deze manier van archiveren zijn onder meer een laag compressiepercentage, het onvermogen om de noodzakelijke archiveringsparameters in te stellen.

Stap 2

WinRAR is een zeer handig programma voor het archiveren van gegevens. Dit programma is gemakkelijk te vinden op internet. Download een van de nieuwste versies en installeer deze op de harde schijf van uw computer. Er zijn nu verschillende manieren om een back-up van uw gegevens te maken.

Stap 3

De nieuwste versies van WinRAR zijn geïntegreerd in het besturingssysteem. Wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand klikt, zou u naast alle standaardopdrachten in het contextmenu de opdracht "Toevoegen aan archief" moeten zien. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik op deze opdracht. Er verschijnt een venster waarin u extra compressie-opties kunt selecteren, bijvoorbeeld de compressiemethode ZIP of RAR, back-ups maken, enz. Op het tabblad "Geavanceerd" kunt u een wachtwoord voor het archief instellen.

Stap 4

Er is ook een andere manier om gegevens te archiveren. Het is geschikt als u de opdracht "Toevoegen aan archief" niet in het contextmenu heeft. Hoewel als u de nieuwste versies van het programma gebruikt, dit niet zou moeten gebeuren. Maar er kan van alles gebeuren. Start WinRAR. Selecteer "Tovenaar" in het menu. Vink vervolgens het vakje "Maak een nieuw archief aan" aan en ga verder. Er verschijnt een venster waarin u de gegevens selecteert om te archiveren en verder gaat. In het venster kunt u het compressieniveau selecteren en een wachtwoord instellen. Selecteer vervolgens "Voltooien". De gegevens worden gearchiveerd.

Aanbevolen: