Hoe Te Archiveren In Delen

Inhoudsopgave:

Hoe Te Archiveren In Delen
Hoe Te Archiveren In Delen

Video: Hoe Te Archiveren In Delen

Video: Hoe Te Archiveren In Delen
Video: Archiveren knop instellen 2024, Mei
Anonim

De meeste moderne archiveringsprogramma's ondersteunen een optie als het maken van archiefvolumes, dat wil zeggen het splitsen van één bestand in verschillende delen bij het archiveren. Hiermee kunt u grote bestanden overbrengen naar verwisselbare media en via e-mail.

Hoe te archiveren in delen
Hoe te archiveren in delen

Noodzakelijk

een computer met een geïnstalleerde archiver

instructies:

Stap 1

Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop te klikken op het bestand waaruit u een multivolume-archief wilt maken in het besturingssysteem Windows XP. Selecteer de optie "Toevoegen aan archief". Het venster voor het maken van een nieuw archief van het Winrar-programma wordt geopend. Klik op het tabblad Algemeen als dit niet automatisch is geopend. Zoek vervolgens het veld Splitsen naar volumes, bytes onder aan het venster. Voer een grootte in om het archief in delen te splitsen. Specificeer de grootte van het archiefvolume in bytes, dus om de vereiste volumegrootte in bytes te achterhalen, opent u de rekenmachine, voert u de bestandsgrootte in megabytes in en vermenigvuldigt u tweemaal met 1024. Voer de resulterende grootte in het programma in. Klik op de OK-knop. Het archiveringsproces begint, klik op de knop "Achtergrondmodus" en vervolgens wordt het archiveringsvenster verplaatst naar de lade, waar u het voltooide percentage kunt zien.

Stap 2

Voer het 7-zip-programma uit op Windows XP om met dit programma een archief met meerdere volumes te maken. Ga in het programmavenster naar de map die het bestand bevat dat u wilt archiveren, selecteer het bestand of de map en klik op de knop Toevoegen op de werkbalk. Het venster "Toevoegen aan archief" wordt geopend. Selecteer daarin het gewenste archiefformaat, compressieniveau (als je foto's of video's archiveert, selecteer "Minimum"), selecteer in de optie "Blokgrootte" de grootte van het archiefblok dat je nodig hebt. Ga vervolgens naar het venster "Opsplitsen in volumes in grootte (in bytes)" en stel de vereiste waarde in voor de grootte van het archiefvolume. Als u bijvoorbeeld een bestand moet splitsen in delen met een gewicht van 100 MB, voert u de grootte 104857600 in. Nadat u alle benodigde instellingen hebt geselecteerd, klikt u op de knop "OK", waarna het aanmaken van een archief met meerdere volumes begint.

Stap 3

Gebruik het 7-zip-programma om een archief met meerdere volumes op Linux te maken. Om dit te doen, installeer het. Start de terminal en voer het commando $ sudo aptitude install p7zip-full in. Voer na het installeren van het programma de opdracht in om een archief met meerdere volumes te maken, bijvoorbeeld een archief van de zachte map met een volume van 100 MB wordt gemaakt met de volgende opdracht: $ 7z a -v100m arch.7z soft /.

Aanbevolen: