Hoe Flash-games Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Flash-games Te Schrijven
Hoe Flash-games Te Schrijven

Video: Hoe Flash-games Te Schrijven

Video: Hoe Flash-games Te Schrijven
Video: КАК ПОИГРАТЬ ВО ФЛЭШ ИГРЫ В 2021 ГОДУ!!! (Гайд) Flash games in 2021 flash after 2020 2024, Mei
Anonim

Een flashgame, net als elk ander programma, moet je gewoon zelf schrijven, terwijl je de vaardigheden hebt om te programmeren en met afbeeldingen te werken. Hetzelfde geldt voor reguliere flitstoepassingen, hier zal het schema ongeveer hetzelfde zijn.

Hoe flash-games te schrijven
Hoe flash-games te schrijven

Noodzakelijk

  • - grafische editor;
  • - Flash MX Professional-programma of zijn analogen;
  • - Kladblok-programma voor het schrijven van code.

instructies:

Stap 1

Denk na over de belangrijkste punten van het spel - afbeeldingen, niveaus, regels, bonussen, een plaats waartegen de actie zal plaatsvinden, enzovoort. Schets de algemene schets of schrijf het gewoon allemaal op.

Stap 2

Ga daarna naar de detaillering van het algemene plan, hier moet je al nadenken over meer subtiele componenten, bijvoorbeeld de fasen van het behalen van het niveau, de acties die nodig zijn om een bepaalde fase te voltooien, de kenmerken van de afbeeldingen die moeten worden genomen rekening houden met het uitvoeren van de actie en vele andere punten. Dit hele plan moet een logische volgorde hebben en de punten mogen elkaar niet tegenspreken.

Stap 3

Als je een bepaalde fase van het spelscript schrijft, creëer dan bepaalde aspecten van het programmagedeelte van het idee. Als u besluit schetsen voor te bereiden, kunt u deze het beste in grafische computereditors doen. Of gewone foto's kunnen digitaliseren.

Stap 4

Download en installeer op je computer de software die je nodig hebt om het spel te bouwen, dit kan Flash MX Professional zijn of een ander gebruiksvriendelijk programma.

Stap 5

Open al je digitale schetsen van flashgames in het hoofdmenu en ga verder met het werken aan grafische objecten en met meer gedetailleerd bewerkingswerk. Begin daarna met het tekenen van de karakters van het spel en de objecten om hem heen.

Stap 6

Voeg daarna het aantal levens, punten en andere noodzakelijke attributen voor de personages toe op basis van het concept van je spel. Doe hetzelfde met objecten uit de omgeving - voor degenen die bestaan als een eenvoudige decoratie, schrijf niets voor, maar voor degenen die direct bij het spel betrokken zijn, maak karakteracties die hun toestand beïnvloeden.

Stap 7

Noteer in het ActionScript-venster van uw programma de andere details voor uw Flash-spel. U kunt ze zelf schrijven, of u kunt de reeds beschikbare sjablonen gebruiken. Nadat u het gameproject hebt opgeslagen, voert u het uit voor een testrun. Als er bugs worden gevonden, corrigeer dan de onnauwkeurigheden in de programmacode.

Aanbevolen: