De Naam Wijzigen In Windows XP

Inhoudsopgave:

De Naam Wijzigen In Windows XP
De Naam Wijzigen In Windows XP

Video: De Naam Wijzigen In Windows XP

Video: De Naam Wijzigen In Windows XP
Video: Windows xp 'start' naam veranderen 2024, Mei
Anonim

Als er een account is aangemaakt op een computer, kan het op een dag nodig zijn om het te wijzigen: de eigenaar is veranderd of de gebruiker heeft besloten dat hij een andere accountnaam nodig heeft.

De naam wijzigen in Windows XP
De naam wijzigen in Windows XP

instructies:

Stap 1

Een lid met beheerdersrechten kan het account wijzigen. Start het menu Start en open het Configuratiescherm. Open de sectie "Accounts" en markeer het item dat u wilt wijzigen. Volg in het nieuwe venster de link "Naam wijzigen". Voer de nieuwe informatie in en klik op "Naam wijzigen".

Stap 2

Hetzelfde doel kan op een andere manier worden bereikt. Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" te klikken en de optie "Beheren" te selecteren. Open het gedeelte Lokale gebruikers en de map Gebruikers. Markeer in het rechterdeel van het venster het item dat u wilt wijzigen en roep het vervolgkeuzemenu op door er met de rechtermuisknop op te klikken. Selecteer de optie "Naam wijzigen" en voer de nieuwe gegevens in.

De naam wijzigen in Windows XP
De naam wijzigen in Windows XP

Stap 3

U kunt de gebruikersnaam en de naam van de organisatie die eigenaar is van de computer in het register wijzigen. Gebruik de opdracht "Uitvoeren" in het menu "Start" om de regel "Openen" op te roepen en typ regedit. Zoek aan de linkerkant van het venster Register-editor HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion.

Stap 4

Om de naam van de organisatie te wijzigen, dubbelklikt u aan de rechterkant van het venster op de parameter RegisteredOrganization. Voer in de regel "Waarde" een nieuwe naam in. Selecteer de parameter RegisteredOwner als u de naam van de geregistreerde gebruiker wilt wijzigen. Dubbelklik ook, roep de regel "Waarde" op en wijzig de gegevens.

De naam wijzigen in Windows XP
De naam wijzigen in Windows XP

Stap 5

Elke computer in een netwerk heeft een unieke naam waarmee de computer kan worden geïdentificeerd in een werkgroep of in een domein. Om deze naam te wijzigen, heeft u ook beheerdersrechten nodig.

Stap 6

Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" te klikken. Selecteer de opdracht "Eigenschappen" en ga naar het tabblad "Computernaam". Klik op "Wijzigen" en voer in het venster "Computernaam" de nieuwe waarde in. In het gedeelte "Lid van" kunt u aangeven tot welke werkgroep of welk domein de computer behoort.

Stap 7

Bevestig de beslissing door op OK te klikken. Het systeem zal u vragen om uw computer opnieuw op te starten om de wijzigingen door te voeren. Klik op OK om te bevestigen.

Aanbevolen: