De Naam Van Een Computerbeheerder Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Naam Van Een Computerbeheerder Wijzigen
De Naam Van Een Computerbeheerder Wijzigen

Video: De Naam Van Een Computerbeheerder Wijzigen

Video: De Naam Van Een Computerbeheerder Wijzigen
Video: De naam van een map wijzigen 2024, Mei
Anonim

Sommige gebruikers van pc's die met een beheerdersaccount werken, willen dit wijzigen (hernoemen). Dit kan worden gedaan, hoewel het niet erg eenvoudig is.

De naam van een computerbeheerder wijzigen
De naam van een computerbeheerder wijzigen

De beheerder van een personal computer is een account waarmee de gebruiker (als hij inlogde vanaf dit specifieke account) alle manipulaties met de computer kan uitvoeren. Andere accounts hebben extreem beperkte opties. Een beheerder kan bijvoorbeeld wachtwoorden instellen voor alle accounts, software installeren zonder wachtwoorden in te voeren, verschillende systeemparameters wijzigen, enz.

Sommige gebruikers kunnen verschillende problemen ondervinden met dit account. Een van de meest populaire is bijvoorbeeld wanneer geïnstalleerde software weigert op de computer te werken, verwijzend naar het feit dat ze de Russische naam van de beheerder "niet begrijpen". Er is maar één oplossing voor dit probleem - de map hernoemen, en dus het account zelf, maar je zult dit niet op dezelfde manier kunnen doen als met gewone mappen.

Methode één:

Er zijn verschillende manieren om dit dreigende probleem op te lossen. De eerste is dat de gebruiker van de pc een ander account met beheerdersrechten moet maken. Om uzelf te beschermen, moet u reservekopieën maken van bestanden en mappen die u wilt vervangen en hernoemen. Nadat de kopieën gereed zijn, moet u naar het aangemaakte account gaan en de beheerdersmap hernoemen naar een geschikte naam. Vervolgens moet u naar het register gaan en het pad volgen - HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / ProfileList. Zoek het beheerdersprofiel in ProfileList. Het is vrij eenvoudig om dit te doen, omdat het eindigt op 500, en in het veld ProfileImagePath moet je het pad naar de map wijzigen. Hiermee zijn alle basismanipulaties voltooid, maar als u wilt, kunt u het tijdelijke account verwijderen.

Methode twee

Daarnaast is er een andere manier om de beheerdersnaam te wijzigen, die niet alleen lokaal werkt, maar ook in het domein. Ga hiervoor naar het menu "Start" en zoek het item "Uitvoeren". Dit opent een nieuw venster waarin de opdracht gpedit.msc wordt ingevoerd. Vervolgens moet u naar "Computerconfiguratie" gaan en "Windows-configuratie" selecteren. Hier moet u "Beveiligingsinstellingen" vinden en "Lokaal beleid" selecteren. Zoek een speciale optie waarmee u uw plan kunt implementeren - "Accounts: hernoem het beheerdersaccount." Voer de gewenste naam in en bevestig. Hiermee is de procedure voor het wijzigen van de beheerdersnaam voltooid.

Aanbevolen: