De Naam Van Een Computer In Een Netwerk Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Naam Van Een Computer In Een Netwerk Wijzigen
De Naam Van Een Computer In Een Netwerk Wijzigen

Video: De Naam Van Een Computer In Een Netwerk Wijzigen

Video: De Naam Van Een Computer In Een Netwerk Wijzigen
Video: Wijziging naam gebruikersaccount (SchoonePC instructievideo 03) 2024, April
Anonim

Het wijzigen van de computernaam die op het netwerk wordt weergegeven, is een standaardprocedure in alle versies van Windows en impliceert niet de betrokkenheid van aanvullende software van derden.

De naam van een computer op een netwerk wijzigen
De naam van een computer op een netwerk wijzigen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu van Windows XP op door op de knop "Start" te klikken en roep het contextmenu van het item "Deze computer" op door met de rechtermuisknop te klikken. Geef het item "Eigenschappen" op en gebruik de knop "Wijzigen" in het gedeelte "Computernaam". Voer in de regel "Computernaam" de gewenste waarde voor de nieuwe naam in en bevestig uw keuze door op de knop OK te klikken. Autoriseer de uitvoering van de geselecteerde actie door nog een keer op OK te klikken en pas de aangebrachte wijzigingen toe door op de knop "Ja" in het systeemverzoekvenster te klikken (voor Windows XP).

Stap 2

Open het hoofdsysteemmenu van Windows-versies Vista of 7 door op de knop "Start" te klikken en open het contextmenu van het item "Computer" door met de rechtermuisknop te klikken. Geef het item "Eigenschappen" op en ga naar het tabblad "Computernaam, domeinnaam …" van het dialoogvenster "Systeem" dat wordt geopend. Vouw het knooppunt "Parameters wijzigen" uit en autoriseer de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop "Doorgaan" in het systeemverzoekvenster te klikken.

Stap 3

Pas de knop "Wijzigen" toe in het nieuwe dialoogvenster en voer de gewenste waarde voor de nieuwe naam in de regel "Computernaam" in. Bevestig uw keuze door tweemaal op OK te klikken en de optie "Sluiten" te selecteren. Pas de aangebrachte wijzigingen toe door op de knop "Nu opnieuw opstarten" in het systeemverzoekvenster te klikken (voor Windows Vista / 7).

Stap 4

Gebruik de ingebouwde tool Netdom.exe om de procedure uit te voeren voor het op afstand wijzigen van de naam van een computer in het netwerk. Merk op dat een vereiste voor het slagen van de bewerking de definitie van lokale beheerdersaccounts in Active Directory en de onmisbare definitie van het computeraccountobject zelf is.

Stap 5

Gebruik de syntaxis netdom renamecomputer old_computer_name / newname: new_computer_name / userd: domain_name_admin_account / hfsswordd: * / user: local_admin_name / passwordo: * in het tekstvak command interpreter en autoriseer de actie door op de functietoets Enter te drukken.

Aanbevolen: