Hoe Een Bestand Uit De Cache Te Extraheren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand Uit De Cache Te Extraheren
Hoe Een Bestand Uit De Cache Te Extraheren

Video: Hoe Een Bestand Uit De Cache Te Extraheren

Video: Hoe Een Bestand Uit De Cache Te Extraheren
Video: Paddestoelen plukken - oesterzwam 2024, Mei
Anonim

Vaak is er na het bekijken van een video in een browser de wens om deze op schijf op te slaan om vervolgens offline te bekijken. Om het bestand niet opnieuw te downloaden met behulp van downloadprogramma's, kunt u het uit de cachemap halen, waar browsers alle informatie die ze uploaden opslaan.

Hoe een bestand uit de cache te extraheren
Hoe een bestand uit de cache te extraheren

instructies:

Stap 1

Om de benodigde bestanden uit de browsercache te kunnen halen, moet Opera of Firefox zijn geïnstalleerd. Google Chrome slaat soms bestanden op in de cache, soms niet. Misschien is dit te wijten aan het feit dat het de functie mist om de hoeveelheid schijfruimte die is gereserveerd voor de cache op maat in te stellen. Internet Explorer gedraagt zich op dezelfde manier. Bovendien kun je in IE tijdens het downloaden geen bestand uit de cache kopiëren, je moet zeker wachten tot het downloaden is voltooid. Dit is niet altijd handig.

Stap 2

Stel de browserinstellingen in om voldoende schijfruimte te hebben voor gegevens in de cache, bijvoorbeeld minimaal 100 MB. In Opera doe je deze instelling via: instellingen> algemene instellingen> geavanceerd> geschiedenis. In Firefox, Instellingen> Voorkeuren> Geavanceerd> Netwerk.

Stap 3

Bepaal het adres waar de cachemap zich bevindt. In Opera is dit X: GebruikersGebruikersnaamAppDataLocalOperaOperacache. In Firefox, X: GebruikersGebruikersnaamAppDataLocalMozillaFirefoxProfileso60fmf02.defaultCache. X is het gedeelte waar de browser is geïnstalleerd, "Gebruikersnaam" is uw naam die u hebt ingevoerd bij het installeren van het besturingssysteem. Het kan ook "Beheerder", Beheerder of Beheerder worden genoemd.

Stap 4

Het is gemakkelijker om in de cache naar het gewenste bestand te zoeken als u oude bestanden wist voordat u met downloaden begint. In beide browsers gebeurt dit in dezelfde vensters waar de grootte van de schijfruimte is ingesteld.

Stap 5

Om het vereiste bestand na het downloaden te vinden, opent u de cachemap en configureert u de presentatie van de inhoud in de "Tabel"-weergave. Daarna worden alle mappen en bestanden weergegeven in een tabel met kolommen: naam, wijzigingsdatum, type, grootte. In Opera en Firefox bevat de cache niet alleen bestanden, maar ook mappen. In het laatste wordt het geüploade bestand opgeslagen, waarnaar moet worden gezocht op de datum van wijziging en de grootte. De eerste parameter moet overeenkomen met het tijdstip waarop je het bestand hebt geüpload, de grootte is meestal veel groter dan de grootte van andere bestanden in de map - meestal meer dan 1 MB. Open om de beurt elke map in de cache en zoek naar het gewenste bestand.

Stap 6

Zodra u het hebt gevonden, kopieert u het naar een andere map - om verlies te voorkomen, aangezien browsers soms automatisch informatie in de cache wissen - en dubbelklikt u erop om het te starten. Aangezien deze bestanden geen extensie hebben, verschijnt er een dialoogvenster waarin u kunt kiezen met welk programma u het bestand wilt openen. Selecteer een willekeurige speler (Windows Media Player, Media Player Classic Home Cinema, enz.) en probeer het bestand ermee af te spelen. Als de selectie correct is gemaakt, verschijnt het videobeeld in het spelervenster.

Aanbevolen: