Een Profiel Verwijderen In Windows XP

Inhoudsopgave:

Een Profiel Verwijderen In Windows XP
Een Profiel Verwijderen In Windows XP

Video: Een Profiel Verwijderen In Windows XP

Video: Een Profiel Verwijderen In Windows XP
Video: How to Downgrade to Windows XP 2024, Mei
Anonim

In Windows is er een systeem voor het scheiden van gebruikers met de toewijzing van elk van hen de rechten om bepaalde acties uit te voeren met bepaalde bestanden of instellingen van het systeem zelf. Informatie over deze rechten, evenals persoonlijke OS-instellingen, evenals persoonlijke bestanden van elke gebruiker worden opgeslagen in zijn "profiel" - een afzonderlijke groep mappen op de systeemschijf van het besturingssysteem. U kunt het profiel verwijderen van een account dat niet langer nodig is of beschadigd is.

Een profiel verwijderen in Windows XP
Een profiel verwijderen in Windows XP

instructies:

Stap 1

De componenten van het besturingssysteem bevatten slechts één manier om een gebruikersprofiel te verwijderen - samen met de vernietiging van zijn account. Om het te gebruiken, moet u beheerdersrechten hebben, dus wanneer u uw computer opstart, moet u inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de gebruiker wiens account tot de groep Administrators behoort. Als u momenteel een ander account gebruikt, begint u met uitloggen en opnieuw autoriseren.

Stap 2

Start het configuratiescherm - open het hoofdmenu van het besturingssysteem en selecteer het item "Configuratiescherm" daarin. Als uw systeem de "klassieke" weergave van het hoofdmenu gebruikt, zoek dan naar deze link in het gedeelte "Instellingen".

Stap 3

Zoek de link "Gebruikersaccounts" in het paneel en gebruik deze om het venster van het besturingssysteemelement te openen dat bedoeld is voor het handmatig aanmaken en wijzigen van gebruikers en hun profielen. Dit venster is verdeeld in twee gebieden: het bovenste bevat een lijst met typische taken die het vaakst worden uitgevoerd met accounts, en het onderste bevat pictogrammen met links naar bestaande gebruikers.

Stap 4

Klik op het pictogram van de gebruiker wiens account u samen met het profiel wilt vernietigen en selecteer vervolgens de link "Account verwijderen" in de lijst met taken. Op het scherm wordt u gevraagd of u de bureaubladitems en de map Mijn documenten in het gebruikersprofiel van deze gebruiker wilt opslaan. Kies een bevestigend antwoord.

Stap 5

Een andere manier om een profiel te verwijderen zonder het account te vernietigen, is het handmatig "opschonen" van bestanden op de systeemschijf. Zoek naar de reeks mappen die u moet wissen in de map Documenten en instellingen op de systeemschijf - ze moeten in een map worden geplaatst met een naam die de gebruikersnaam herhaalt. Voor de gebruiker Nikolai en het besturingssysteem dat op de C-schijf is geïnstalleerd, moet u bijvoorbeeld de map op C: Documents and SettingsNikolai verwijderen.

Aanbevolen: