Een Windows-profiel Maken

Inhoudsopgave:

Een Windows-profiel Maken
Een Windows-profiel Maken

Video: Een Windows-profiel Maken

Video: Een Windows-profiel Maken
Video: How to re-create a corrupted profile in Windows 10 (Step by Step guide) 2024, Mei
Anonim

Elke gebruiker van het besturingssysteem heeft een andere naam en inloggegevens. Het aanmaken van accounts (profiel) is noodzakelijk om uw werk met de computer te organiseren en de beveiliging van persoonsgegevens te waarborgen.

Een Windows-profiel maken
Een Windows-profiel maken

instructies:

Stap 1

Het aanmaken van een basisbeheerdersaccount in Windows wordt al uitgevoerd in het stadium van de installatie van het besturingssysteem. Op een gegeven moment wordt u gevraagd om de gewenste naam (login) van de beheerder op te geven en een wachtwoord in te stellen voor meer computerbeveiliging. Hier kunt u ook de accounts van andere gebruikers registreren, die vervolgens in het systeem inloggen.

Stap 2

Registreer nieuwe accounts na installatie van het systeem, als u dit nog niet eerder heeft gedaan. Ga naar het menu "Start" en klik op het beheerderspictogram met uw naam in het bovenste gedeelte. U kunt ook het "Configuratiescherm" starten en daarin op het pictogram "Gebruikersaccounts" klikken. U ziet de namen van alle huidige gebruikers op de computer.

Stap 3

Klik op de knop "Toevoegen". Voer de login en het wachtwoord voor de nieuwe gebruiker in. U kunt het verschillende toegang tot gegevens toewijzen, bijvoorbeeld de tweede beheerder maken. De groep "Gebruikers" heeft ook vrij uitgebreide privileges, maar ze kunnen niet werken met systeembestanden en gegevens, en ook geen mappen invoeren met gesloten beheerderstoegang. De groep "Gasten" is een inleidende groep. Deze gebruikers hebben zeer beperkte mogelijkheden om met het systeem te werken.

Stap 4

Stel aanvullende instellingen in door op het tabblad "Geavanceerd" in het venster "Gebruikersaccounts" te klikken. Als computerbeheerder kunt u uw huidige gebruikerswachtwoorden ordenen en specificeren hoe ze worden opgeslagen door de optie Wachtwoorden beheren te selecteren, en het standaard digitale. NET-paspoort wijzigen voor verbeterde netwerkbeveiliging.

Stap 5

Met het menu "Geavanceerd gebruikersbeheer" kunt u voor meer gemak accounts in groepen combineren, als er meerdere zijn. Ten slotte stelt "Secure Login" extra parameters in voor het inloggen, waardoor ongeautoriseerde toegang tot het systeem door programma's van derden wordt voorkomen.

Aanbevolen: