Waarom Het Archief Niet Opent

Waarom Het Archief Niet Opent
Waarom Het Archief Niet Opent

Video: Waarom Het Archief Niet Opent

Video: Waarom Het Archief Niet Opent
Video: Uit het archief: archeologie 2024, Mei
Anonim

Archiveren is een geweldige manier om de hoeveelheid onbewerkte gegevens te verminderen. Dergelijke acties kunnen handig zijn bij het plaatsen van bestanden op internet of het schrijven naar externe media. Soms ondervinden gebruikers echter problemen bij het openen van archieven.

Waarom het archief niet opent
Waarom het archief niet opent

Een van de mogelijke redenen is schade aan het archief tijdens het maken of kopiëren. Bij het downloaden van internet of opslaan vanaf een cd kan er bijvoorbeeld een fout optreden, waardoor er enkele wijzigingen in het archief zijn opgetreden. Als je toegang hebt tot het originele bestand, probeer het dan opnieuw te kopiëren.

Als je geen toegang hebt tot het origineel, gebruik dan de functie genaamd "Archief repareren" (of "Fix"). Het wordt gebruikt in populaire programma's zoals WinRar en WinZip. De praktijk leert echter dat dergelijke acties niet in alle gevallen helpen.

Een andere reden kan liggen in de beschadiging van het medium waarop het archief is opgeslagen, bijvoorbeeld een diskette of een cd. Als het archiefbestand zich op de harde schijf van uw computer bevindt, kan het probleem te maken hebben met beschadigde sectoren die worden gebruikt om het bestand op te slaan. Open "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op de gewenste lokale schijf en selecteer "Eigenschappen". Open het tabblad "Service", klik op "Controle uitvoeren", vink het vakje aan naast "Systeemfouten automatisch oplossen" en klik op de knop "Uitvoeren".

Een andere veelvoorkomende reden is het proberen het archief te openen met het verkeerde programma waarmee het is gemaakt. Sommige archiveringsprogramma's gebruiken mogelijk functionaliteit die niet door een andere toepassing wordt ondersteund. Om zo'n archief te openen, is het raadzaam om te proberen te achterhalen met welk programma het is gemaakt en het te gebruiken.

Ten slotte is de vierde mogelijke reden het gebruik van een oude versie van de archiver. Als het archief bijvoorbeeld is gemaakt met een van de nieuwste releases van het programma en een poging om het te openen wordt uitgevoerd met een verouderde versie, dan is de kans groot dat het nooit zal worden geopend. In dit geval wordt aanbevolen om de gebruikte archiver bij te werken.

Aanbevolen: