Waarom Start Het Programma Niet?

Waarom Start Het Programma Niet?
Waarom Start Het Programma Niet?

Video: Waarom Start Het Programma Niet?

Video: How To Fix Windows 10 Start-Up Problems – Automatic Repair Loop, Infinite Boot, Blackscreen 2022, December
Anonim

Soms is het moeilijk te achterhalen waarom een ​​game, een film of een document niet op uw computer kan worden gelezen. In de Windows OS-omgeving zijn al deze processen verantwoordelijk voor het uitvoeren van bestanden met exe-machtiging. Deze worden meestal aangegeven door snelkoppelingen op het bureaublad of de snelstartbalk. Er zijn situaties als gevolg van de werking van specifieke computers waarin deze opstartbestanden plotseling niet meer werken.

Waarom start het programma niet?
Waarom start het programma niet?

Controleer de bestandskoppelingen die op de computer zijn geïnstalleerd om de reden te achterhalen waarom de toepassing niet start. Het is mogelijk dat ze op de een of andere manier per ongeluk zijn geschonden. Ook kunnen bestandsassociaties onjuist zijn vanwege een onjuiste werking van het systeem of de acties van een virus dat de computer is binnengedrongen.

Probeer het Windows-besturingssysteem te herstellen naar een werkende staat met behulp van een hulpprogramma. Als dit geen positieve resultaten oplevert, moet u de situatie handmatig corrigeren met de rechtermuisknop en het contextmenu, waarin u het item "openen met" moet selecteren.

Als het exe-bestand na het handmatig toewijzen van het programma nog steeds niet wordt geopend, heeft zich hoogstwaarschijnlijk een virus op de computer gevestigd dat alle opstartbestanden heeft geïnfecteerd door de vermeldingen in het systeemregister te wijzigen. In dit geval kunt u het beste speciale antivirussoftware gebruiken.

Als alles in orde is met de bestandsassociaties en er geen virus is gevonden, let dan op de aanwezigheid van voldoende codecs in het systeem die verantwoordelijk zijn voor het afspelen van multimedia. Soms start de softwarespeler niet of loopt deze vast zodra deze wordt gestart. Als dit gebeurt met een bepaalde film of video, dan is dit een typische situatie van gebrek aan codecs, zonder welke de speler niet correct kan werken en zal crashen.

Om de processen te zien die momenteel worden uitgevoerd, opent u Taakbeheer van Windows OS. Bekijk de lijst met actieve programma's. Houd er rekening mee dat de toepassing in de proceslijst kan verschijnen, maar niet in de programmalijst. Deze situatie komt vrij vaak voor en is de reden voor het mislukken van een bepaald programma, dat standaard niet gelijktijdig met zijn kopie kan worden uitgevoerd. Zo werkt bijvoorbeeld de Opera-browser. Soms treedt er een softwareconflict op, sluit de browser abnormaal af, is het niet zichtbaar op het bureaublad en in de lijst met actieve programma's, maar het programma blijft nog steeds in de processen. En als de gebruiker de browser opnieuw wil starten, kan hij dat pas doen als hij het nog actieve proces zelf handmatig afsluit.

Populair per onderwerp