Hoe Het Geïnstalleerde Programma Uit Te Voeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geïnstalleerde Programma Uit Te Voeren?
Hoe Het Geïnstalleerde Programma Uit Te Voeren?

Video: Hoe Het Geïnstalleerde Programma Uit Te Voeren?

Video: Hoe Het Geïnstalleerde Programma Uit Te Voeren?
Video: Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen 2024, Mei
Anonim

De overgrote meerderheid van de programma's moet vóór gebruik op een computer worden geïnstalleerd. Er zijn uitzonderingen, sommige programma's zijn klaar om te werken zonder installatie. Het geïnstalleerde programma werkt echter in de regel stabieler, het is gemakkelijk te starten of te verwijderen, omdat het is "geregistreerd" in het computersysteem. De lancering van het programma zal in deze twee gevallen iets anders zijn.

Hoe het geïnstalleerde programma uit te voeren?
Hoe het geïnstalleerde programma uit te voeren?

Noodzakelijk

Besturingssysteem computer, bestandsbeheer

instructies:

Stap 1

Eerst zullen we het meest voorkomende geval beschouwen wanneer het programma op uw computer is geïnstalleerd. Laat tijdens de installatie het pad naar de bestanden en mappen van het programma zoals standaard wordt voorgesteld. Meestal is dit de map "C: Programm Files Program_name". Als het programma bovendien aanbiedt om een pictogram voor starten op het bureaublad te plaatsen, vink dit item dan aan. Naast het bureaublad kan het programma een snelkoppeling voor het starten plaatsen in de zogenaamde "Quick Launch" die zich net rechts van de knop "Start" bevindt. Kijk ook zorgvuldig naar welke van de secties van het menu Start het programma zijn startsnelkoppelingen plaatst.

Stap 2

Als het programma de startsnelkoppeling op het bureaublad heeft geplaatst, zoek het dan op en start het geïnstalleerde programma door met de linkermuisknop op het snelkoppelingspictogram te dubbelklikken. Een alternatieve optie is één klik op de snelkoppeling van het geïnstalleerde programma in de "Quick Launch", die zich net rechts van de "Start"-knop bevindt (voor het geval het programma zijn snelkoppeling daar heeft geplaatst).

Stap 3

U kunt het geïnstalleerde programma uitvoeren via het menu "Start". Om dit te doen, klikt u achtereenvolgens op "Start" - "Alle programma's" en zoekt u het programma dat u nodig hebt in de lijst. Bovendien kunt u de snelkoppeling voor het starten van de toepassing vastmaken aan het menu Start: Start - Alle programma's - Geïnstalleerd programma - Rechtermuisknop - Vastmaken aan menu Start. Nu is de lancering onmiddellijk beschikbaar nadat u op de knop "Start" hebt geklikt.

Stap 4

Als het programma niet op de computer is geïnstalleerd, maar kant-en-klaar wordt geleverd, en ook als het geen snelkoppelingen heeft gemaakt om te starten in het menu Start of op het bureaublad, kan het rechtstreeks vanuit de geïnstalleerde map worden gestart. Om dit te doen, gaat u met behulp van een bestandsbeheerder ("Deze computer" of "Total Commander") naar de map met het programma, meestal is dit "C: Programmabestanden Programmanaam" deze map ").

Stap 5

Zoek in de programmamap een bestand met de extensie.exe, meestal wordt het genoemd in overeenstemming met het programma en ziet het er grafisch uit als het logo. Start het programma door te dubbelklikken op het bestand. Klik met de rechtermuisknop, selecteer "Verzenden …" - "Naar bureaublad (snelkoppeling maken)". Starten is nu ook beschikbaar vanaf het bureaublad.

Aanbevolen: