Hoe Mbr . Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe Mbr . Te Wissen
Hoe Mbr . Te Wissen

Video: Hoe Mbr . Te Wissen

Video: Hoe Mbr . Te Wissen
Video: Как конвертировать MBR в GPT во время установки Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Bij het bedienen van een computer is het soms nodig om niet-standaard procedures te gebruiken. Bijvoorbeeld het wissen van mbr. Maar tegelijkertijd is het noodzakelijk om duidelijk te begrijpen dat een dergelijke bewerking informatie zal wissen over het partitioneren van de schijf in partities, d.w.z. het zal worden teruggebracht naar een "schone" staat.

Hoe mbr. te wissen
Hoe mbr. te wissen

instructies:

Stap 1

Ruim de Master Boot Record op in het Linux-besturingssysteem. Om dit te doen, start u het besturingssysteem vanaf de opstartschijf, als het systeem zelf niet vanaf de harde schijf opstart. Ga vervolgens naar de terminal, verkrijg rootrechten om de systeeminstellingen te kunnen wijzigen, voer de opdracht in om mbr dd te wissen if = / dev / zero of = / dev / hda bs = 512 count = 1. Het master-opstartrecord wordt opgeschoond.

Stap 2

Start OS Dos op vanaf een diskette met debug, voer het uit. Vervolgens moet u het 512-byte-geheugen met nullen vullen. Voer hiervoor het volgende commando in bij de prompt: f 9000: 0, dan 200 0. Voer vervolgens het commando "A" in.

Stap 3

Om naar de assembler-modus te gaan en het master-opstartrecord in het dos-besturingssysteem te wissen, schrijft u de code: mov dx, 9000; verdere bewegingen, dx; op de volgende regel xor bx, bx; dan mov cx, 0001; verder mov dx, 0080; verder mov ax, 0301; int 13; int 20. Druk op Enter, verlaat de assembler-modus en klik vervolgens op de g-knop om de mbr. Druk op q om foutopsporing af te sluiten.

Stap 4

Bereid een do-fdisk voor, maak er een opstartdiskette van. Start ervan op, voer de opdracht fdisk / mbr uit. Of de mbr-sector opruimen. Deze tool zal je gegarandeerd helpen, maar het zal alle informatie wissen en de partities van je harde schijf verwijderen.

Stap 5

Gebruik hiervoor het hulpprogramma MBRWizard - het is gratis, gemakkelijk te gebruiken en heeft versies voor verschillende besturingssystemen. Download deze applicatie via de link https://mbrwizard.com/, installeer deze op uw computer.

Stap 6

Voer het uit met de / wipe = 1 schakelaar om de master boot record te wissen, en / wipe = 2 om de eerste 63 sectoren te wissen. Dit programma kan mbr-herstel uitvoeren, het opstartrecord of afzonderlijke sectoren verwijderen, en sectoren op de eerste kop preëmpen.

Aanbevolen: