Hoe Maak Je Een Liggend Blad In Microsoft Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Liggend Blad In Microsoft Word
Hoe Maak Je Een Liggend Blad In Microsoft Word

Video: Hoe Maak Je Een Liggend Blad In Microsoft Word

Video: Hoe Maak Je Een Liggend Blad In Microsoft Word
Video: #1 MS Word 365 document met staande en liggende pagina's maken 2024, Mei
Anonim

Wanneer u de Microsoft Office Word-teksteditor start, wordt standaard een leeg A4-vel gemaakt in staande richting. Om de pagina-instellingen te wijzigen, moet u de toepassingstools raadplegen.

Hoe maak je een liggend blad in Microsoft Word
Hoe maak je een liggend blad in Microsoft Word

instructies:

Stap 1

Voer het programma uit en maak een nieuw document of open een bestaand document om te bewerken. Klik op het tabblad Pagina-indeling. Als de werkbalken niet worden weergegeven, verplaatst u de muiscursor naar het zichtbare deel van het paneel en klikt u er met de rechtermuisknop op. Zoek in het contextmenu het item "Lint minimaliseren" en verwijder de markering ervan.

Stap 2

Klik in het gedeelte "Pagina-instellingen" op de miniatuurknop "Oriëntatie". Klik in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop op het item "Landschap". Het blad wordt 90 graden gedraaid. Gebruik de knoppen "Marges" om de juiste plaatsing van de tekst op de pagina aan te passen.

Stap 3

U kunt ook het dialoogvenster Pagina-instelling oproepen om de paginarichting te wijzigen. Klik op het tabblad Pagina-indeling op de pijlknop in de regel met de bloknaam.

Stap 4

Maak in het geopende venster het tabblad "Velden" actief. Selecteer in de groep "Oriëntatie" de miniatuur met het opschrift "Landschap" door erop te klikken met de linkermuisknop. In de groep Voorbeeld verandert de paginalay-out volgens de optie die u hebt geselecteerd.

Stap 5

Let op het veld "Toepassen" met een vervolgkeuzelijst in dezelfde groep "Voorbeeld". Hier kunt u aangeven of u de liggende afdrukstand wilt toepassen op het hele document of alleen op het blad waarop u momenteel tekst aan het bewerken bent.

Stap 6

Nadat u de nieuwe instellingen hebt opgegeven, past u deze toe op het document door op de knop OK te klikken. Het dialoogvenster Pagina-instelling wordt automatisch gesloten. Als u wilt zien hoe een afgedrukt vel met uw gegevens eruit zal zien, en niet alleen een lay-out, gebruik dan de voorbeeldfunctie.

Stap 7

Klik op de Office-knop in de linkerbovenhoek van het venster. Kies in het menu Afdrukken de opdracht Afdrukvoorbeeld. Er wordt een miniatuur van uw document geopend. In de weergavemodus kunt u ook de oriëntatie wijzigen. De benodigde tools bevinden zich in het blok "Pagina-instellingen".

Aanbevolen: