Een Banner Van Het Bureaublad Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Banner Van Het Bureaublad Verwijderen
Een Banner Van Het Bureaublad Verwijderen

Video: Een Banner Van Het Bureaublad Verwijderen

Video: Een Banner Van Het Bureaublad Verwijderen
Video: Prullenbak verwijderen van het bureaublad in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Als u toegang heeft tot internet, kunt u vroeg of laat verschillende kwaadaardige programma's tegenkomen die de inhoud van uw computer kunnen beschadigen. En niet altijd kan geïnstalleerde antivirussoftware bescherming bieden tegen dergelijke programma's. Een wijdverbreid virus is een ransomware-banner, die eruitziet als een venster met informatie dat de gebruiker is veroordeeld voor het overtreden van de wet, en om gevolgen te voorkomen, moet een bepaald bedrag worden overgemaakt naar het opgegeven telefoonnummer.

Een banner van het bureaublad verwijderen
Een banner van het bureaublad verwijderen

instructies:

Stap 1

Een dergelijke banner kan verschijnen voor of onmiddellijk nadat het besturingssysteem is opgestart en Windows-functies blokkeren. U mag in geen geval geld overmaken naar de rekening van een oplichter, dit zal niet helpen om van de banner af te komen. De eerste en gemakkelijkste manier is om een gratis hulpprogramma te gebruiken van de binnenlandse fabrikant van antivirussoftware Kaspersky WindowsUnlocker. Het is beschikbaar op de website van de fabrikant, het is niet moeilijk om het te gebruiken. Deze methode zal echter niet altijd helpen.

Stap 2

De veiligste manier is om het register zelf op te schonen. Voer een veilige start van het besturingssysteem uit, altijd met opdrachtregelondersteuning, in de opdrachtregel die verschijnt, voer de regedit-opdracht in en druk op enter. Het linkerdeel van het venster Register-editor dat verschijnt, bevat een lijst met sleutels, het rechterdeel toont de namen en waarden van de parameters van de bijbehorende sleutel. Controleer achtereenvolgens op consistentie en pas zo nodig de volgende paragrafen aan:

1) HKEY_CURRENT_USER> Software> Microsoft> Windows NT> CurrentVersion> Winlogon

Verwijder hier de Shell- en Userinit-parameters, indien aanwezig. Het is niet overbodig om het adres van het bestand waarnaar deze parameters verwijzen te onthouden - dit is de banner, en deze van de harde schijf te verwijderen.

2) HKEY_LOCAL_MACHINE> Software> Microsoft> Windows NT> CurrentVersion> Winlogon

De Shell-parameter moet explorer.exe zijn en Userinit moet C: / Windows / system32 / userinit.exe zijn met een komma aan het einde. Corrigeer indien nodig.

3) HKEY_LOCAL_MACHINE> Software> Microsoft> Windows> CurrentVersion> Uitvoeren en HKEY_CURRENT_USER> Software> Microsoft> Windows> CurrentVersion> Uitvoeren

In deze secties is het noodzakelijk om de lijst met programma's te controleren die automatisch worden gestart na het starten van het besturingssysteem. In de regel zullen deze programma's zeer vertrouwd zijn en zal het niet moeilijk zijn om een regulier programma van een verdacht programma te onderscheiden. U kunt de parameters veilig verwijderen, dit heeft alleen invloed op het aantal automatisch geladen programma's. Hoe meer onbekende parameters worden verwijderd, hoe groter de kans dat de kwaadaardige banner wordt verwijderd. Dezelfde actie heeft invloed op de laadsnelheid van het besturingssysteem - hoe minder programma's, hoe sneller het laden.

Stap 3

Na het opschonen van het register moet u uw computer opnieuw opstarten. Als alles correct is gedaan, zal de banner niet verschijnen.

Stap 4

Als de banner wordt geladen voordat Windows start, wordt het virus geregistreerd in het opstartgebied van de schijf en moet het worden hersteld. Hiervoor heeft u een installatieschijf nodig met uw besturingssysteem. We starten Windows ervan op, selecteren het herstelpunt met behulp van de console (toets R), selecteren vervolgens een kopie van Windows en voeren de opdrachten in: eerst fixboot, bevestig (voer de Latijnse y in), dan fixmbr, bevestig. Nadat de reparatie van het opstartgebied is voltooid, moet u de computer opnieuw opstarten vanaf de harde schijf. Het probleem moet worden opgelost.

Aanbevolen: