Waarom De Antivirus Niet Werkt

Inhoudsopgave:

Waarom De Antivirus Niet Werkt
Waarom De Antivirus Niet Werkt

Video: Waarom De Antivirus Niet Werkt

Video: Waarom De Antivirus Niet Werkt
Video: Waarom werkt Avast niet en hoe kan ik dit oplossen 2024, Mei
Anonim

De taak van antivirus kan worden toegeschreven - om het computersysteem te beschermen tegen schadelijke software. Maar er moet worden opgemerkt dat de antivirus ook een programma is dat op de pc is geïnstalleerd. En, zoals alle programma's, is het gevoelig voor systeemstoringen die tot storingen leiden.

Waarom de antivirus niet werkt
Waarom de antivirus niet werkt

De belangrijkste redenen waarom de antivirus niet start

Er zijn vijf hoofdredenen waarom het antivirusprogramma niet start: de licentie is verlopen, een belangrijk onderdeel ontbreekt in de hoofdmap van de antivirus, de aanwezigheid van twee of meer antivirussen op de computer, blokkering door een firewall, incompatibiliteit met de systeem.

Gedetailleerde beschouwing van deze redenen

Wanneer de licentie verloopt, gebruiken de meeste antivirusprogramma's de meeste van hun mogelijkheden niet meer. Maar er zijn er die hun werk volledig stoppen en pas hervatten na de introductie van de licentiesleutel. Meestal, als u op het pictogram van zo'n antivirusprogramma klikt, verschijnt er een venster met een veld voor een veld voor een sleutel en twee tabbladen "Koop een product" en "Sluiten". Om dit probleem op te lossen, haalt u een licentiesleutel aan of verwijdert u de oude antivirus en installeert u een nieuwe waarvoor geen licentie vereist is.

In de regel hebben gelicentieerde antivirusprogramma's meer werkpotentieel dan programma's waarvoor geen licentie nodig is.

De afwezigheid van een of meer componenten kan optreden als gevolg van hun onbedoelde verwijdering. Dus, bijvoorbeeld, bij het installeren van een applicatie, zal het installatiepad in het pakket met de antivirus op de een of andere manier worden aangegeven, en één bestand van deze applicatie zal het bestand vervangen met dezelfde naam van het antivirusprogramma. Een dergelijke vervanging is beladen met het falen van de computerverdediger. Hetzelfde probleem doet zich voor bij sommige uninstaller-programma's. Het de-installatieprogramma reinigt de pc van fouten en wist een aantal noodzakelijke bestanden en beschouwt ze als onbeduidend. U kunt deze fout oplossen door de antivirus te verwijderen en opnieuw te installeren.

Installeer in geen geval meer dan één antivirusprogramma op uw computer! Een dergelijke procedure zal leiden tot systeemfouten en beëindiging van het besturingssysteem. De eenvoudigste manier om met een dergelijke ineenstorting om te gaan, is door het systeem opnieuw te installeren of de herstelfunctie te gebruiken.

In dit geval is het terugdraaien van het systeem alleen mogelijk via het BIOS.

Sommige antivirusprogramma's werken niet zonder netwerktoegang. De toegang tot het netwerk wordt geblokkeerd door een firewall - een standaardprogramma in de Windows-lijn. Gebruik het volgende algoritme om het uit te schakelen: Menu Start - Configuratiescherm - Windows Firewall - Windows Firewall in- of uitschakelen - Firewall uitschakelen. Op latere versies van Windows kan de firewall niet worden uitgeschakeld, maar alleen in het programma zelf, vink het vakje aan naast "Sta het programma toegang tot het netwerk toe".

Elk programma heeft minimale systeemvereisten, anders werkt het niet op de computer. Om een dergelijk geval te voorkomen, dient u zorgvuldig de antivirusvereisten voor het systeem te lezen.

Aanbevolen: